Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Φιλεργοδοτικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό

Πετάει στους εργαζόμενους το μπαλάκι για την καταβολή των εισφορών από τις επιχειρήσεις

Την ακλόνητη προσήλωσή του στη στήριξη της κυβέρνησης και του έργου που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας, ολοκληρωτικού σφαγιασμού όσων δικαιωμάτων απέμειναν στο λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Τοποθετούμενος για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, εξέφρασε την ανησυχία του μήπως η προκήρυξή τους σε ορατό χρονικό διάστημα εμποδίσει την προώθηση των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων. Οπως είπε, «αν οι εκλογές προκηρυχθούν την ημέρα που θα ψηφίσουμε τα μέτρα, οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δε θα τα ψηφίσουν, οπότε θα ευτελισθεί το πολιτικό σύστημα».

Δεν έκρυψε τη χαρά του για την προθυμία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε μέτρα μείωσης του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», δίνοντας χαριστική βολή στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Στο ίδιο πνεύμα, προσπάθησε να πετάξει στους εργαζόμενους το μπαλάκι για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες, προτείνοντας αυτές να ενσωματωθούν στους μισθούς και στη συνέχεια να καταβάλλονται από τον εργαζόμενο στην τράπεζα.

«Εάν στο τέλος του μηνός, ο εργαζόμενος δεν πάει το χαρτί από την τράπεζα ότι πλήρωσε τα ένσημά του, ο εργοδότης δε θα μπορεί να τον πληρώσει, με ποινή φυλακίσεως 10 χρόνια», είπε ο Καρατζαφέρης, ξέροντας καλά ότι επί της ουσίας προτείνει ένα καραμπινάτο φιλεργοδοτικό μέτρο, αφού η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς καθιστά βέβαιο ότι κανένας εργοδότης δεν πρόκειται να προσθέτει στο μισθό το σύνολο των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ταυτόχρονα το κράτος απαλλάσσεται από την ευθύνη να πατάξει την εισφοροδιαφυγή, μεταφέροντάς την στον εργαζόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ