Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Γέμισε παιδικές φωνές και γέλια

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τα παιδιά των ανέργων και ημιαπασχολούμενων

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Με παιδικές φωνές και γέλια «γέμισε», το περασμένο Σάββατο, η αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στη γιορτή για τα παιδιά των ανέργων και ημιαπασχολούμενων. Στην εκδήλωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν ζωγραφίζοντας και κάνοντας κατασκευές και να παρακολούθησαν παράσταση από το κουκλοθέατρο «ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ».

Καλωσορίζοντας τους μικρούς επισκέπτες και τους γονείς τους, ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, τόνισε: «Αποφασίσαμε να οργανώσουμε αυτή τη λιτή εκδήλωση, μιας και τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν κάτι καλύτερο, προκειμένου να δώσουμε στα παιδιά μια νότα χαράς και αισιοδοξίας, στη δύσκολη κατάσταση που ζει κάθε οικογένεια ανέργου και μερικά απασχολούμενου και να σας πούμε ότι κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος. Υπάρχουν το ΕΚΝΛ, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, που μπορείτε να στηριχτείτε και να παλέψουμε όλοι μαζί για το δικαίωμα στη δουλειά, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Σήμερα μπορεί να εξασφαλισθεί για όλους μας το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, με εισόδημα που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας. Αυτό προϋποθέτει να παλέψουμε να πάρουμε εμείς οι εργάτες στα χέρια μας τα εργοστάσια, τις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, να τα κάνουμε κοινωνική ιδιοκτησία, αλλά και την εξουσία, ώστε να οργανώσουμε και να αναπτύξουμε την οικονομία προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

Και επισήμανε: «Ψηλά το κεφάλι, οργάνωση και αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και μια αξιοπρεπή ζωή. Το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας το κρατάμε στα χέρια μας, ας μην επιτρέψουμε άλλο τους εκμεταλλευτές μας και τα κόμματά τους να το λεηλατούν».

  • Γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου του φαρμάκου - καλλυντικού διοργανώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής την Κυριακή, 8 Γενάρη στις 11 π.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου (Χαλκοκονδύλη 56, 1οςόροφος).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ