Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απέλυσαν συνδικαλιστή

Την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για εκατοντάδες εργαζόμενους έχει βάλει μπροστά η αεροπορική εταιρεία «Aegean» με τη μέθοδο της εκχώρησης υπηρεσιών σε εργολάβους. Προκειμένου να ολοκληρώσει ανενόχλητη το σχέδιό της, απέλυσε τον πρόεδρο του πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστο Χριστοφόρη, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια ακόμη και τις διατάξεις για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου προσέφυγε δικαστικά κατά της παράνομης και τρομοκρατικής απόλυσής τους, ενώ το σωματείο κινητοποιείται με παρεμβάσεις προς το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βάλει φρένο στα σχέδια της επιχείρησης.

Η επιχείρηση, απειλώντας τους 60 εργαζόμενους της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη ότι θα απολυθούν, τους ανάγκασε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις παραχώρησης σε εργολάβο, την 1η του Δεκέμβρη, μέρα της πανελλαδικής απεργίας. Ο μοναδικός εργαζόμενος που δεν υπέγραψε την ατομική σύμβαση του σύγχρονου δουλεμπορίου ήταν ο πρόεδρος του σωματείου που τελικά απολύθηκε στις 12 Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι ακόμη δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της σύμβασης που υπέγραψαν.

Η «Aegean» έχει δώσει ήδη σε εργολάβους την υπηρεσία εξυπηρέτησης στην πίστα αεροσκαφών, στο αεροδρόμιο της Αθήνας (Gold Air), της Κρήτης (Σουίς Σπορτ) και τώρα της Θεσσαλονίκης (Gold Air).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ