Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στην πρώτη γραμμή η υπεράσπιση των ανέργων

Πραγματοποιήθηκε, προχτές, η έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδικάτου

Την ανάγκη έντασης του αγώνα, με πρώτη αιχμή τα ζητήματα της ανεργίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, βάζει μπροστά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, μετά και την προχτεσινή έκτακτη γενική του συνέλευση. Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές προχωρούν σε απεργία στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη.

Την ώρα που η αντιλαϊκή επίθεση του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης - πλουτοκρατίας - τρόικας δυναμώνει, εκτιμήθηκε εξαρχής εισηγητικά πως «επιβάλλεται επαγρύπνηση, ετοιμότητα, γρήγορη κινητοποίηση δυνάμεων, αξιοποίηση πλατιών μαζών και ειδικά του κλάδου», όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γιάννης Τασιούλας.

«Να αναπτυχθεί κίνημα που θα διεκδικεί μέτρα ανακούφισης των ανέργων και αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας για την υπηρέτηση λαϊκών αναγκών (κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων, αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία), που θα παλεύει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης ενάντια στην ανάπτυξη που ζούμε και διογκώνει, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα», τόνισε ο Γ. Τασιούλας.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε το αμέσως επόμενο διάστημα να συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των παραρτημάτων και να σχεδιάσουν τη δουλειά για την ανεργία με επιμονή, με πολλές συσκέψεις με ταυτόχρονη καταγραφή των ανέργων. Επιπλέον, να πολλαπλασιαστούν οι παρεμβάσεις και κεντρικά και στα παραρτήματα με παραστάσεις στο υπουργείο, στους ΟΑΕΔ, στα ΙΚΑ και με σχέδιο τέτοιο που να βοηθάει το πλαίσιο πάλης να γίνεται υπόθεση όλο και περισσότερων ανέργων οικοδόμων. Για να γίνει αυτό απαιτείται ουσιαστική προετοιμασία. «Δεν είναι αρκετό να παίρνεται μόνο μια πρωτοβουλία και με βάση αυτή να γίνεται μια τυπική ενημέρωση και ειδοποίηση», υπογραμμίστηκε εισηγητικά.

Να αναδείξουμε τι αγώνες χρειάζονται

Για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας επισημάνθηκε: «Να αποκαλύψουμε την ουσία της επιχείρησης κατάργησης των ΣΣΕ και το ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών που υπονόμευσαν τις συμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια υπογράφοντας αύξηση 77 λεπτών για να αυγατίσουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Να αναδείξουμε τι αγώνες χρειαζόμαστε σήμερα. Αγώνες σαν αυτόν που γίνεται στη "Χαλυβουργία Ελλάδος" επί 50 μέρες από τους συναδέλφους χαλυβουργούς που αντιστέκονται στις επιδιώξεις του εργοδότη για μείωση μισθών, ελαστικοποίηση της εργασίας», τόνισε ο Γ. Τασιούλας.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα πλούσια. Με συγκεκριμένα παραδείγματα, οι οικοδόμοι ανέδειξαν ορισμένα στοιχεία από τη δουλειά τους σχετικά με τα χαράτσια, ενώ στην πρώτη γραμμή ήρθε και το ζήτημα της ασφάλισης, επισημαίνοντας πως η τάση για κατάργηση των ΒΑΕ δε θα αφήσει ανεπηρέαστους τους οικοδόμους. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, μίλησε ο πρόεδρός της Γιάννης Πάσουλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νέκρωσαν» τα μεγάλα εργοτάξια σε όλη τη χώρα!(2018-11-15 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τη μάχη της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Μάρτη(2018-02-24 00:00:00.0)
Περιφερειακές συσκέψεις των οικοδόμων(2015-05-13 00:00:00.0)
Με σχέδιο για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ(2014-10-01 00:00:00.0)
Αποφάσισαν κλιμάκωση με νέα απεργία(2012-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ