Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΣΥ - ΔΗΜΑΡ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
Εκθειάζουν τη συνέργεια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Ψήφο εμπιστοσύνης στη συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου έσπευσε να δώσει, όπως ήταν απόλυτα αναμενόμενο, η Ντ. Μπακογιάννη. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η κυβέρνηση θα ανακοινωθεί γρήγορα και θα προχωρήσουν και οι αποφάσεις και θα υπερισχύουν οι σώφρονες μέσα στα κόμματα και όχι οι ακραίες φωνές», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, δεν έκρυψε ότι θα επιθυμούσε συμμετοχή στελεχών του κόμματός της στη νέα κυβέρνηση: «Δεν έχω δει ακόμη τίποτα (...) Από εκεί και πέρα, τι θα γίνει και ποιες συζητήσεις θα γίνουν, ποια θα είναι η κυβέρνηση και πώς θα διαμορφωθεί, αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα στο επόμενο διήμερο».

Επί της ουσίας στήριξη στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δίνει η ΔΗΜΑΡ, η οποία δηλώνει «εν αναμονή» για την έκφραση γνώμης όταν καθοριστούν ο χρόνος της θητείας της και οι πολιτικές δεσμεύσεις της! Συμπληρώνει, τέλος, ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου μίλησε χτες τηλεφωνικά τόσο με τον Φ. Κουβέλη, όσο και με την Ντ. Μπακογιάννη και σύμφωνα με πληροφορίες βολιδοσκόπησε ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.

Αναφανδόν υπέρ της νέας κυβέρνησης δηλώνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο ευρωβουλευτής τους, Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε χτες στην ΕΤ3 ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν από την πρώτη στιγμή ζητήσει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής (...) Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να διασφαλίσει την 6η δόση». Δηλώνει, μάλιστα, διαθέσιμος να συμμετάσχει στο νέο αντιλαϊκό σχήμα, λέγοντας ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν απορρίπτουν τις συνεργασίες, γιατί είναι μέρος της πολιτικής κουλτούρας τους. Ετσι, θα μπορούσαν να συνεργαστούν με άλλα κόμματα κι ακόμη και να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση», μετά από εκλογές ή «προγραμματικές συμφωνίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ