Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ακόμα μεγαλύτερη ένταση του ταξικού αγώνα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου στη συγκυβέρνηση - Προκρούστη των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του δεν πρέπει να επιδείξει ο εργαζόμενος λαός. Αντίθετα τώρα, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, οφείλει να συγκρουστεί με την πολιτική του «μαύρου μετώπου» που προέκυψε από τα πολιτικά μαγειρεία εντός και εκτός Ελλάδας, για την ανατροπή της.

Την ώρα που η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του νέου αντιδραστικού παζλ και να μοιράσουν τους ρόλους στα πρόσωπα που θα το συνθέτουν σε κάθε τομέα ο αστικός κρατικός μηχανισμός προωθεί τις αντιλαϊκές αποφάσεις που είχαν ήδη παρθεί. Αλλωστε, όπως ομολογεί ανοιχτά τις τελευταίες μέρες πλειάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, η συγκυβέρνηση θα προσδώσει «δυναμισμό» στην προώθηση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

Η άρχουσα τάξη είναι δεδομένο ότι θα σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση της για την επίτευξη του αντικειμενικού της σκοπού, που είναι η ακόμα μεγαλύτερη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, ως απαραίτητου μέσου για να περισώσει τα κέρδη της. Τα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα εδώ και τώρα οφείλουν να επιδείξουν θάρρος, αποφασιστικότητα και ατσάλινη οργανωτική πειθαρχία, για να νικήσουν στον πόλεμο που έχει κηρυχθεί εναντίον τους, πετώντας στα σκουπίδια και τα διάφορα σενάρια περί «αριστερής - προοδευτικής διακυβέρνησης», που με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστημα διακινούν τα γνωστά προπαγανδιστικά επιτελεία.

Συμπόρευση με τους κομμουνιστές, ανάπτυξη του ταξικού εργατικού κινήματος στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και στην ύπαιθρο, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, είναι η λύση που θα βγάλει τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία από τη μέγκενη της κρίσης του καπιταλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου(2015-10-21 00:00:00.0)
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή επίθεση(2013-11-08 00:00:00.0)
Συζητούν για ένταση της βαρβαρότητας(2013-06-20 00:00:00.0)
Ο αυταρχισμός δεν περνά(2010-07-31 00:00:00.0)
Δεσμεύσεις για ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης(2008-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ