Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Εισέπραξε από μετανάστες 600.000 ευρώ για άδειες διαμονής

Ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες είναι το γεγονός ότι μόνο στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, το συνολικό ποσό των εσόδων που εισέπραξε η δημοτική αρχή από μετανάστες που πλήρωσαν για να προμηθευτούν και να ανανεώσουν την άδεια διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, αγγίζουν τα 600.000 ευρώ (!).

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με επίσημο έγγραφο (τμήμα Οικονομικής Διεύθυνσης) της δημοτικής αρχής Κερατσινίου - Δραπετσώνας για το έτος 2010, το οποίο δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στην αρμόδια οικονομική επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μετανάστες - πρόσφυγες που πήγαν να ανανεώσουν ή να προμηθευτούν από την αρμόδια υπηρεσία την άδεια διαμονής τους κατέβαλαν 150 ευρώ για άδεια με διάρκεια διαμονής ενός χρόνου, 300 ευρώ για άδεια διαμονής δύο ετών και 900 ευρώ για άδεια διαμονής με διάρκεια 10 χρόνων. Μάλιστα, τα 2/3 από τα κέρδη που προέρχονται από αυτή τη διαδικασία - όπως ορίζει ο νόμος - μεταφέρονται στο κράτος, το 1/3 στους δήμους και 1/3 ακόμα δίδεται ως επίδομα σε εργαζόμενους στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Την ώρα, δηλαδή, που η πολιτική της κυβέρνησης αναγκάζει χιλιάδες μετανάστες - πρόσφυγες να δουλεύουν σε καθεστώς ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας υπηρετώντας τα κέρδη της πλουτοκρατίας που τους μετατρέπει σε φθηνή εργατική δύναμη, που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, που έρχονται αντιμέτωποι με το σύνολο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ, την ίδια στιγμή τους αναγκάζει να πληρώσουν υπέρογκα ποσά βγάζοντας κέρδη από αυτούς τους ανθρώπους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη νομιμότητα, στη δουλειά, στην ασφάλεια.

Οπως σημειώνει στον «Ρ» ο Ηλίας Πατίδης, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, το παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όρων με τους οποίους καλείται να ζήσει σήμερα μία οικογένεια μεταναστών. Είναι ενδεικτικό της ληστείας στην οποία προχωράει η κυβέρνηση σε βάρος των ανθρώπων που γίνονται διπλά αντικείμενο εκμετάλλευσης από το αστικό κράτος, το δήμο, τη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ