Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στοιχεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ

Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, ειδικότερα του ΠΕΠ Αττικής, δημοσιοποίησε χτες η Περιφέρεια Αττικής. Οτι για τον Οκτώβριο προέβη σε πληρωμές ύψους 9.385.903,19 ευρώ για έργα, ενώ στο τετράμηνο Ιουλίου - Οκτωβρίου το συνολικό ποσό ανέρχονται σε 43.391.815,72.

Ωστόσο, η ίδια η φύση των προωθούμενων έργων (κύρια αναπλάσεις), αλλά και το παρελθόν των κοινοτικών πλαισίων στήριξης δεν επιτρέπουν καμία αυταπάτη στα λαϊκά στρώματα ότι τάχα έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας, της σταθερής και πλήρους εργασίας με δικαιώματα για τους εργαζόμενους, ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις, οι παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

Ο,τι υλοποιείται μέσα από τέτοια προγράμματα είναι η δημιουργία καλύτερων όρων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για την αναπαραγωγή και τη μεγέθυνση του κεφαλαίου, αλλά και για τη χειραγώγηση - ενσωμάτωση των λαϊκών στρωμάτων σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Τα κονδύλιά του είναι προς διεκδίκηση εφόσον είναι χρήματα που πλήρωσε ο λαός, μικρό μέρος των οποίων του επιστρέφεται σήμερα. Και είναι ζήτημα διεκδίκησης του εργατικού λαϊκού κινήματος το πού θα κατευθυνθούν, ποιες ανάγκες θα υπηρετήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ