Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο εφιάλτης της Ιρλανδίας

Η οικονομική κρίση στην Ιρλανδία συνοδεύτηκε από αύξηση των καρδιαγγειακών επεισοδίων κατά 27%, του διπλασιασμού της κατάθλιψης στο γενικό πληθυσμό, καθώς και της αύξησης του κινδύνου αυτοκτονίας.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας που είχε ως θέμα την εμφύτευση stents σε ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα. Η αύξηση του κινδύνου των αυτοκτονιών, λόγω της ανεργίας στην Ιρλανδία, εκτινάχτηκε στο 70% σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.healthview.gr (31/7/2009).

Τώρα γίνεται γνωστό ότι εκτός από τα λογικά που σάλεψαν, έσπασαν και οι καρδιές. «Η Ελλάδα δεν είναι Ιρλανδία» υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, που είναι και πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας.

Εκείνοι που μέχρι τώρα μιλούσαν για το «ιρλανδικό θαύμα», τώρα προσπαθούν να ξεχάσουν τον εφιάλτη του. Δηλαδή τον τύπο της οικονομικής ανάπτυξης στην Ιρλανδία την τελευταία εικοσαετία, που είχε ως αποτέλεσμα η χώρα αυτή, όπως έλεγαν οι διάφοροι δημοσιολόγοι, από ουραγός να γίνει η πιο ανταγωνιστική στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

Και τώρα που βυθίζονται η μια μετά την άλλη οι χώρες στα Τάρταρα της καπιταλιστικής κρίσης, θέλουν να το ξεχάσουν.

Αμ! Δεν γίνεται...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ