Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΒΕ
Οργανώνουν τη μαζική άρνηση πληρωμών

Επιστρέφουν τα χαράτσια στο υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη 28 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα

Δέκα κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών και συνταξιούχων συγκροτούν την πρωτοβουλία «οργανωμένης - μαζικής άρνησης πληρωμής» των φορολογικών χαρατσιών της κυβέρνησης και στηρίζουν την κινητοποίηση επιστροφής των χαρατσιών, στο υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη 28 του Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα.

«Επιστρέφουμε το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών. Το χρέος δεν είναι δικό μας!!!», δηλώνουν οι: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας. Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών. Ομοσπονδία Ραπτών - Εμποροραπτών Ελλάδας. Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Καταστηματαρχών Κατεργασίας Ξύλου. Ομοσπονδία ΕΒΕ Μεσογείων Αττικής. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Επιτροπή Αγώνα Ταξί. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων Βαφείων. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, σημειώνουν: «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Είναι καθήκον κάθε σωματείου, κάθε Ομοσπονδίας, να πρωτοστατήσει και να οργανώσει αποφασιστικά την άρνηση πληρωμών, με συνελεύσεις, με περιοδείες, με συσκέψεις. Καλούμε κάθε συνδικαλιστικό φορέα, έμπρακτα, να καταδικάσει τη φοροεπιδρομή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα εντάλματα πληρωμής στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα».

Αμεση ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών πολλών σωματείων, που τις επόμενες μέρες αναμένεται να συζητήσουν την οργανωμένη άρνηση πληρωμών. Ηδη, το ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εγκαταστατών - Συντηρητών Καυστήρων Υγρών και Αερίων Καυστήρων, αποφάσισε «να μην πληρώσουμε τα τελευταία χαράτσια και τα σημειώματα που έρχονται να μαζευτούν όλα στο Σωματείο και να μεταφερθούν στο υπουργείο Οικονομικών». Συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στις 28 του Σεπτέμβρη, σημειώνει: «Η απόφαση αυτή πάρθηκε κάτω από την πίεση των συναδέλφων που αδυνατούν να πληρώσουν. Η απόφαση αυτή δεν είναι απλά "δεν πληρώνω". Δεν έχουμε να πληρώσουμε».

Στον αντίποδα της κινητοποίησης των αγωνιστικών δυνάμεων των ΕΒΕ, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ επαναβεβαιώνουν το θλιβερό τους ρόλο του εμποδίου στην πάλη. Περιορίστηκαν σε ανακοινώσεις φραστικής, αποσπασματικής διαμαρτυρίας και έβαλαν «τελεία και παύλα». Στέκονται, ουσιαστικά, απέναντι από τους χιλιάδες ΕΒΕ που απειλούνται, στο πλευρό των πλουτοκρατών και της κυβέρνησης, που δεν τους φοβίζουν τα λόγια, αλλά οι πράξεις.

Ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλος μίλησε στο «Ρ» για το πώς οργανώνεται η συγκεκριμένη κινητοποίηση και γιατί πρέπει να πετύχει: «Ξεκινήσαμε με την ανακοίνωση. Συνεχίζουμε και με προσωπικές επαφές των μελών της διοίκησής μας με τα ΔΣ των σωματείων και των ομοσπονδιών. Τους δίνουμε την ανακοίνωση και ζητάμε να συνεδριάσουν τα όργανα, να πάρουν απόφαση και να τοποθετηθούν θετικά στην πρόταση της ΟΒΣΑ. Το επόμενο βήμα είναι να μαζευτούν τα εντάλματα πληρωμών, ώστε μαζικά, οργανωμένα και με αποφασιστικότητα να μη δεχτούμε να πληρώσει κανένας συνάδελφος τα χαράτσια.

Τώρα απαιτείται τα ΔΣ των σωματείων να πάρουν πρωτοβουλίες να κινητοποιήσουν τα μέλη τους, να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους - μέλη και μη μέλη, να μάθουν πόσα χρωστούν, τι εντάλματα ήρθαν, να τονώσουν το ηθικό. Μόνος του δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα, όλοι μαζί μπορούμε. Πρέπει να καταδικαστεί στη συνείδησή μας αυτή η πολιτική του χαρατσώματος και να αποσυρθεί το μέτρο. Δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε με το ΠΑΜΕ και τους μικρομεσαίους αγρότες.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στα τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα εάν δεν μαζευτούν αυτά τα χρήματα. Τη στιγμή που πληρώνουμε εμείς, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες επιδοτούνται με δισεκατομμύρια. Χρήματα υπάρχουν. Λέμε στους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία, θα υπάρξει και συνέχεια. Βλέπουμε το σκληρό πρόσωπο της πλουτοκρατίας αυτή τη στιγμή, που δε διστάζει για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της, που τα υπηρετούν κυβέρνηση και άλλα κόμματα, να καταδικάσει στην εξαθλίωση τους επαγγελματοβιοτέχνες».


Γ.Φ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ