Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11066

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. κόντρα στα χαράτσια

Οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Mπορούμε να το επιβάλουμε. Να γίνει αγωνιστική κοσμοπλημμύρα σε όλη τη χώρα, να εμποδίσουμε να νομοθετήσουν το χαράτσι

  • Η κυβέρνηση εκβιάζει ωμά το λαό με το γνωστό δίλημμα ή πληρώνετε τα χαράτσια ή παίρνω νέα μέτρα, τα οποία ήδη εξαγγέλλει, πτωχεύοντας το λαό. Κάνει ήδη στάση πληρωμών στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στην Πρόνοια, στις νέες συντάξεις και αλλού και θα τη συνεχίσει.
  • ΚΚΕ: Στον ωμό εκβιασμό, στις απειλές και στη νέα πρόκληση στους άνεργους και στους μισθωτούς που εκτόξευσε η κυβέρνηση, ο λαός έχει χρέος να μην υποκύψει. Οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων.
  • ΠΑΜΕ: Τα χρέη είναι του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από τα χαράτσια. Αν δεν πληρωθούν τα χαράτσια δεν κινδυνεύει ο λαός αλλά η πλουτοκρατία και οι πιστωτές.

ΣΕΛ.  6  -  8,    13  -  15

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Δύναμη και αισιοδοξία για τους αγώνες που έρχονται

Μια λαοθάλασσα η πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ, όπου μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και χαιρέτισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης και ταυτόχρονα ένας πλούτος εκδηλώσεων που έδωσε δύναμη και αισιοδοξία για τους αγώνες που έρχονται.


ΣΕΛ.  9  -  12,   20  -  21

Στείλτε στην κόλαση τους αστούς

Κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση ομολόγησαν πως ο λαός έχει δύναμη. Που αν τη συνειδητοποιήσει ο ίδιος και την εκφράσει οργανωμένα στον ενιαίο αγώνα εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, με τη δική του συμμαχία για να βάλει εμπόδια, μπορεί να ακυρώσει βάρβαρα μέτρα, να βάλει ρότα για τη σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική των μονοπωλίων. Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση εκβιάζοντας το λαό να υποταχθεί στη βαρβαρότητά τους με την κινδυνολογία της εθνικής καταστροφής (έτσι λένε την καταστροφή κεφαλαίου και τη χρεοκοπία όταν ήδη χρεοκόπησαν το λαό), οφείλονται στο γεγονός ότι στο ΕΚΟΦΙΝ εκτιμούν πως ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να καταβάλει τα χαράτσια που φέρνει η Εφορία, η ΔΕΗ για τα ακίνητα, γιατί ξεσηκώνεται λαϊκή αντίδραση. Και οι αστοί στην Ελλάδα το φοβούνται και προειδοποιούν τα αστικά κόμματα για κοινή δράση ώστε να επιβληθούν. Το κάλεσμα δεκάδων συνδικάτων για ξεσηκωμό αύριο, που συζητιέται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση των χαρατσιών, αφορά τη ζωή όλης της εργατικής τάξης, όλου του λαού, των συνταξιούχων, των γυναικών και των νέων από τα λαϊκά στρώματα. Παλλαϊκός ξεσηκωμός να κάνουμε τη ζωή της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της κόλαση, πριν στείλουν οριστικά τη δική μας στο θάνατο.



ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
Κλιμακώνει τις απειλές η Τουρκία

ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Σκύλλα και Χάρυβδη για το λαό

ΣΕΛ.  18
Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές

ΣΕΛ.  40
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Τους κόβουν τα πάντα

ΣΕΛ.  24
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη

ΣΕΛ.  23
Παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  26
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
Από τύχη δε σκοτώθηκαν οικοδόμοι

ΣΕΛ.  27
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Κατατέθηκε το αντιδραστικό νομοσχέδιο

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, με τα οποία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να νομιμοποιήσει προαποφασισμένες αντιδραστικές αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα καταστέλλοντας τη λαϊκή δράση στο όνομα της κάλπικης αστικής δημοκρατίας.


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ