Σάββατο 28 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
H εγκληματική δράση της G4S στην υπηρεσία της ΕΕ και του Ισραήλ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης καταγγέλλει την ΕE και το Ισραήλ για την εγκληματική δράση της πολυεθνικής εταιρείας «Group 4 Securicor» (G4S) - ιδιωτικός αστυνομοστρατιωτικός κατασταλτικός μηχανισμός εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα εδάφη - καθώς και γενικότερα για την παράνομη δράση της ενάντια στο εργατικό κίνημα και στα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Ενώ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε από την ΕΕ να καταγγείλει τη σύμβαση που έχει συνάψει η G4S με το κράτος του Ισραήλ, καθώς και να διακόψει τη συνεργασία με τα όργανα και τις υπηρεσίες της ΕΕ και τις κυβερνήσεις στις χώρες - μέλη, το Συμβούλιο στην απάντησή του σημείωσε ότι «δεν είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου να σχολιάζει συγκεκριμένες συμβατικές σχέσεις μεταξύ ιδιωτικών νομικών οντοτήτων και τρίτων μερών»!

Να σημειωθεί ότι στις 21 Γενάρη 2011, δόθηκε στη βελγική G4S ο ρόλος του επίσημου παρόχου ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο πάροχο ασφαλείας στο Βέλγιο. Με το συμβόλαιο αυτό η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας σε 68 κτίρια στις Βρυξέλλες και τις γύρω περιοχές.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ προς το Συμβούλιο με την Ερώτησή του κατήγγειλε τα παρακάτω:

«Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας "Group 4 Securicor" (G4S) διατηρεί σύμβαση με τις αρχές του Ισραήλ, στο οποίο παρέχει εξοπλισμό και υπηρεσίες ασφαλείας σε φυλακές κράτησης Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και τη Δυτική Οχθη, στο αρχηγείο της ισραηλινής αστυνομίας στη Δυτική Οχθη, καθώς και εξοπλισμό και προσωπικό ασφαλείας σε επιχειρήσεις στους εποικισμούς. Η εταιρεία παρείχε επίσης εξοπλισμό και υπηρεσίες συντήρησης σε σημεία ελέγχου του ισραηλινού στρατού στο Τείχος στη Δυτική Οχθη, το οποίο έχει ανακηρυχθεί παράνομο από το Διεθνές Δικαστήριο με τη Συμβουλευτική Γνώμη της 9ης Ιουλίου 2004. Για τη δραστηριότητα αυτή, που είναι παράνομη βάσει της 4ης Σύμβασης της Γενεύης, η εταιρεία έχει κατηγορηθεί μαζί με τις ισραηλινές αρχές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και για συνέργεια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ισραηλινή κατοχή».

Η ενίσχυση των παλιών και η δημιουργία νέων κρατικών και ιδιωτικών κατασταλτικών μηχανισμών αποτελεί προτεραιότητα για το Ισραήλ, αλλά και για την ιμπεριαλιστική διακρατική ένωση του κεφαλαίου της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, για το χτύπημα του εργατικού κινήματος.

Η άμεση καταγγελία της σύμβασης δράσης της εταιρείας "Group 4 Securicor", τόσο στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, όσο και στα κράτη - μέλη της ΕΕ, αποτελεί ζήτημα καθημερινού αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών.

Το ΚΚΕ συμβάλλει μέσα από τις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος για την άμεση αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων, για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η συμπόρευση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας με το ΚΚΕ αποτελεί καθοριστικής πολιτικής σημασίας απόφαση για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, την ανασύνταξη του διεθνούς ταξικού εργατικού κινήματος, την ενδυνάμωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων, του κεφαλαίου, για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ