Πέμπτη 21 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«EUROFRIGO» - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος συνδικαλιστών και εργάτη

Μαζική εξόρμηση σήμερα από ΠΑΜΕ και σωματείο

Αγρια τραμπούκικη επίθεση δέχτηκαν χτες το πρωί δυο συνδικαλιστές και ένας Ινδός εργαζόμενος από την εργοδοσία της επιχείρησης EUROFRIGO (μεταφορές κατεψυγμένων προϊόντων) στον Ασπρόπυργο. Το περιστατικό συνέβη χτες το πρωί όταν οι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Ζέτα Καραμπέρη και Αργύρης Ροδάκης πήγαν στην επιχείρηση μαζί με τον απολυμένο από την επιχείρηση Ινδό εργαζόμενο για να πληρωθεί το δώρο Πάσχα. Αυτό άλλωστε αποτελούσε οδηγία της Επιθεώρησης Εργασίας - να συνοδεύουν τον απολυμένο εργαζόμενο συνδικαλιστές - μετά το διακανονισμό που είχε γίνει σε τριμερή, ώστε να του καταβληθεί η αποζημίωση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ο εργαζόμενος είχε καταγγείλει, ότι τον απέλυσαν στις 24 Μάρτη χωρίς να υπογράψει καταγγελία σύμβασης και χωρίς να του δοθεί αποζημίωση, επειδή είχε απαιτήσει να πληρωθεί τα δεδουλευμένα τριών μηνών.

Αφού λοιπόν ο απολυμένος πληρώθηκε και ξεκίνησε να φύγει μαζί με τους συνδικαλιστές, εμφανίστηκε, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Πρώτα τους επιτέθηκε φραστικά και στη συνέχεια άρχισε να τραβάει από το χέρι την συνδικαλίστρια. Οταν ο αντιπρόεδρος προσπάθησε να την προστατεύσει εμφανίστηκαν 4 άτομα και μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους των γραφείων άρχισαν να τον ξυλοκοπούν άγρια με μπουνιές και κλωτσιές. Η τραμπούκικη αυτή ενέργεια συνεχίστηκε μέχρι την έξοδό τους από από το κτίριο, με τον συνδικαλιστή να φέρει πολλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα και από τους γιατρούς του «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

Σήμερα το πρωί το Σωματείο μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα κάνουν μαζική εξόρμηση έξω από την επιχείρηση για να καταγγείλουν στους εργαζόμενους τους τραμπουκισμούς αλλά και να τους καλέσουν να παλέψουν για να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Την ωμή εργοδοτική βία κατήγγειλαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη και της απεργίας στις 11 Μάη, σωματεία του κλάδου και συγκεκριμένα τα κλαδικά σωματεία: Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Δυτικής Αττικής, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, των Καθαριστριών Αθήνας και Πειραιά. Επίσης τα επιχειρησιακά σωματεία: «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», «Λιντλ» και «Αφοι Κωνσταντακάτου» καθώς και οι Επιτροπές Αγώνα στα ΝΙΚΚΟ ΜΑΡΚΕΤ και ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν να διεκδικούν την ανάκληση της απόλυσης(2023-09-13 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες σωματείων ενάντια σε απολύσεις(2017-02-24 00:00:00.0)
Εξόρμηση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία(2011-04-22 00:00:00.0)
Προπηλάκισαν συνδικαλιστές(2005-05-10 00:00:00.0)
Τραμπουκισμός εναντίον κλιμακίου του ΚΚΕ(2001-05-12 00:00:00.0)
«Ρεσιτάλ» βίας από εργοδοτικούς συνδικαλιστές(2001-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ