Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες σωματείων ενάντια σε απολύσεις

Την ανάκληση της απόλυσης εργαζομένου από την επιχείρηση «ΚΑΣΟΥΔΑΚΗΣ» απαίτησε, με κινητοποίηση που πραγματοποίησε χτες έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού. Το Σωματείο εκτός από την απόλυση έχει καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας, καθώς «οι παραβάσεις για ωράρια και υπέρβαρα είναι αμέτρητες, τα ατυχήματα συχνά», οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να εργάζονται καθημερινά, ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. «Δεν θα γίνουμε εμείς τα επόμενα θύματα για τα κέρδη της εταιρείας», αναφέρει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους «να βάλουμε ένα τέλος στην ασυδοσία της εργοδοσίας (...) Να σταθούμε όλοι στο πλευρό του συναδέλφου μας και να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση».

Σε παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις συνδικαλιστών προχωρά σήμερα Παρασκευή το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και συναφών χώρων. Καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να βρεθούν δίπλα στους απολυμένους συνδικαλιστές από την επιχείρηση «Ευρωκλινική», στις 9 π.μ., στα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 9), όπου εκδικάζεται η αγωγή τους ενάντια στις απολύσεις. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία προχώρησε τον περασμένο Ιούλη σε απολύσεις εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και δύο συνδικαλιστών, εκλεγμένων στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου. Οι απολύσεις, μάλιστα, έγιναν λίγες μέρες μετά την κλαδική απεργία της 1ης Ιούλη.

Επίσης σήμερα, στις 2 μ.μ., το Σωματείο θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του «Ιατρικού Κέντρου» στο Ψυχικό, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης, η οποία είναι και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Η εργοδοσία απασχολούσε την εργαζόμενη με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στην οποία όμως η ημερομηνία λήξης ήταν ανοιχτή, δηλαδή χωρίς η ίδια να γνωρίζει πότε λήγει. Η εργαζόμενη ενημερώθηκε τις προηγούμενες μέρες ότι η σύμβασή της θα λήξει στις 28/2. Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Δεκέμβρη, η εκλογή της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

Στο φόντο των αυξημένων κρουσμάτων απολύσεων και εργοδοτικής τρομοκρατίας που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες σε μια σειρά κλάδους (τρόφιμα, Μεταφορές, Υγεία κ.ά.), το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία να ορθώσουν τείχος αλληλεγγύης και αγώνα με τις κινητοποιήσεις, τις παρεμβάσεις, τη δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ