Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»
«Ρεσιτάλ» βίας από εργοδοτικούς συνδικαλιστές

Δεύτερη βίαιη επίθεση μελών της διοίκησης του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου σε συνδικαλιστές. Σε συγκέντρωση το Σάββατο καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων

Απαγορευμένη η είσοδος στο «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» για τους συνδικαλιστές. Από τις διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία για την άσκηση ενός, κατά τα άλλα, «κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος»
Απαγορευμένη η είσοδος στο «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» για τους συνδικαλιστές. Από τις διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία για την άσκηση ενός, κατά τα άλλα, «κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος»
Με άγριο ξυλοδαρμό, σκυλιά (!) και βρισιές, μέλη της απερχόμενης διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στον «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» και μπράβοι της εργοδοσίας αντιμετώπισαν, χτες, για δεύτερη συνεχή μέρα, κλιμάκιο συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ο Σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα του Περιστερίου το Σάββατο 10 του Μάρτη στις 11 το πρωί.

Προχτές, ανάλογο κλιμάκιο συνδικαλιστών δέχτηκε τη βίαιη επίθεση των ίδιων προσώπων, όταν επισκέφθηκε το χώρο κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του επιχειρησιακού σωματείου και θέλησε να δει τον δικαστικό αντιπρόσωπο, ο οποίος όμως... δεν υπήρχε. Η απερχόμενη διοίκηση, με πρωτεργάτη τον πρόεδρο του σωματείου, Κ. Πολυμενάκο, επιτέθηκε μαζί με μπράβους της εργοδοσίας στους συνδικαλιστές, τους έβρισαν με αχαρακτήριστες φράσεις και τους χτύπησαν ανελέητα. Η τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου του ΕΚΑ, Γρ. Φελώνη, και του γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θ. Βασιλόπουλου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το συνδικαλιστικό κλιμάκιο δεν είχε... εξουσιοδότηση, ενίσχυσε την τραμπούκικη συμπεριφορά.

Οι συνδικαλιστές βρέθηκαν και χτες έξω από το κατάστημα του Περιστερίου, διαμαρτυρόμενοι για τα προχτεσινά έκτροπα. Ωστόσο, αντίκρισαν την κεντρική είσοδο των γραφείων κλειδωμένη με σιδερένιες μπάρες και από πίσω 4 με 5 άγρια σκυλιά... Οι συνδικαλιστές μπήκαν στο κατάστημα από πλαϊνή είσοδο για να δεχτούν για μια ακόμα φορά άγριο ξυλοδαρμό και απειλές του στιλ «την επόμενη φορά θα φέρουμε χασάπηδες με μπαλτάδες»..!

Η δεύτερη αυτή επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια αστυνομικών που είχαν κληθεί από την εργοδοσία. Τελικά, κάτω από την επιμονή των συνδικαλιστών, αντιπροσωπεία της συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη, Ν. Σκλαβενίτη, όπου του κατήγγειλαν τις τραμπούκικες επιθέσεις. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε άγνοια και ζήτησε... «συγνώμη» για τα όσα έγιναν, λέγοντας ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή! Βέβαια, η συγνώμη φαντάζει ειρωνική όταν η πολιτική που εφαρμόζει στους εργαζόμενους είναι η καθημερινή τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και οι απειλές για απολύσεις.

Ο Γ. Κομνηνός, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κατήγγειλε στο «Ρ» τη συμπεριφορά των μπράβων της εργοδοσίας αλλά και το εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο, το οποίο, όπως σημείωσε, διαμορφώνει τις πλειοψηφίες στα συνέδρια της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ με τις ψήφους που δίνει. «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι το Σάββατο θα είμαστε και πάλι εδώ», τόνισε.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τη βάρβαρη και άγρια επίθεση που δέχτηκαν οι συνδικαλιστές, η οποία «είχε στόχο να πλήξει το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και της ενημέρωσης των εργαζομένων».

«Η παραπάνω επίθεση εκπορεύτηκε από τη μεγαλοεργοδοσία του χώρου, που για στήριγμά της έχει το επιχειρησιακό σωματείο- μαριονέτα, ώστε να προλαβαίνει και να κατευνάζει τις ενοχλητικές αντιδράσεις των χιλιάδων εργαζομένων του χώρου.

Αυτές οι ενέργειες είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής, που αμφισβητεί τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ χτυπά βάναυσα κατακτήσεις δεκαετιών», σημειώνει. Αυτό άλλωστε έδειξε και η παρουσία των αστυνομικών, που κάλυψαν πλήρως την εργοδοσία, επισημαίνει ο Σύλλογος, καταγγέλλοντας τη στάση του προέδρου του ΕΚΑ και του γραμματέα της Ομοσπονδίας και καλώντας τους εργαζόμενους της επιχείρησης να αντισταθούν και «να καταργήσουν τους τραμπούκους, δήθεν συνδικαλιστές, της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ