Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στις 8 του Μάη η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Σύσκεψη την Τετάρτη 27 Απρίλη στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών

Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Tην Κυριακή 8 Μάη 2011 θα γίνει φέτος η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, με τη μαζική συμμετοχή τους να καταδικάσουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη, να απαιτήσουν να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή και να κλείσει η αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας.

Η αφετηρία της πορείας είναι στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα και ο τερματισμός στις 6.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική συγκέντρωση. Για την προετοιμασία της Μαραθώνιας Πορείας και του 16ου Συνεδρίου της, η ΕΕΔΥΕ καλεί σε σύσκεψη τις Επιτροπές Ειρήνης Αθήνας, Πειραιά και Υπολοίπου Αττικής, την Τετάρτη 27 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Στο κάλεσμά της για τη Μαραθώνια, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:

«48 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη εντείνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των αγορών και περιοχών, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση, σε νέα πιο εντατική κούρσα πυρηνικών και συμβατικών εξοπλισμών.

Επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αυξάνεται η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση. Εντείνεται ο αυταρχισμός, η καταστολή και η επίθεση σε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Ξεκίνησε νέα δολοφονική επιχείρηση, αυτή τη φορά ενάντια στη Λιβύη.

Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, βιώνουν την όξυνση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, τη μείωση μισθών και συντάξεων, την καταστρατήγηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους προς όφελος των μονοπωλίων του μεγάλου κεφαλαίου. Η κυβέρνηση και γενικότερα τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ΕΕ κλιμακώνουν την επίθεση σε όλα τα μέτωπα, στην Ελλάδα και τις άλλες καπιταλιστικές χώρες.

Η φετινή 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Προωθεί επικίνδυνα σχέδια στο Αιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Διατηρεί στρατεύματα σε κατεχόμενες χώρες ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟικές ανάγκες. Συμμετέχει στην επίθεση κατά του λαού της Λιβύης. Το πρόσχημα "του ανθρωπισμού" και της προστασίας των αμάχων είναι παραμύθι. Οι πραγματικοί λόγοι της ιμπεριαλιστικής επιδρομής είναι τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, η γεωστρατηγική θέση της χώρας, που πληρώνονται με το αίμα των λαών.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης και όλο τον ελληνικό λαό για τη συμμετοχή τους στην 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης:

  • Να βάλουν φραγμό στο νέο έγκλημα στη γειτονιά μας και στην πλήρη στήριξη και συμμετοχή της Ελλάδας.
  • Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη σφαγή των λαών, στους υπέρογκους εξοπλισμούς.
  • Για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των ξένων βάσεων.
  • Για την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
  • Για να μην περάσει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.
  • Για το δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της κοινής δράσης με τους μετανάστες και όλους τους λαούς κατά του ιμπεριαλισμού».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή 14 Απρίλη η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2019-03-30 00:00:00.0)
Στις 15 Μάη η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2016-04-28 00:00:00.0)
Στις 15 Μάη η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2016-04-17 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες(2011-04-28 00:00:00.0)
Σημαντικές πρωτοβουλίες από την ΕΕΔΥΕ(2011-03-06 00:00:00.0)
Στις 15 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2005-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ