Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΩΝ
Διεκδικούν δεδουλευμένα και δουλειά

Καταλήψεις καθημερινά πραγματοποιούν οι 33 συμβασιούχοι στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, στην Εύβοια, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την καταβολή δεδουλευμένων (οι 12 είναι απλήρωτοι μέχρι και 18 μήνες). Μπροστάρης στον αγώνα η Σωματειακή Επιτροπή τους. Επίσης, χτες το απόγευμα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία Ψαχνών συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία. Ακόμα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ φέρνουν το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επίσης, χτες κατάληψη έκαναν στο Δημαρχείο του Αιγάλεω, με απόφαση γενικής συνέλευσης, εκατοντάδες συμβασιούχοι για τους ίδιους λόγους. Εμπόδιο στον αγώνα τους η συνδικαλιστική πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) - με τον πρόεδρο του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ) να αμφισβητεί εκ των υστέρων τη νομιμότητα της γενικής συνέλευσης! Ταυτόχρονα, όπως καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) και οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΝ απέρριψαν την πρόταση για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να μισθοδοτούνται κανονικά από το δήμο.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας, στο Δημαρχείο Βόλου, πραγματοποιούν σήμερα, στις 11 το πρωί, συνδικαλιστές της Επιτροπής του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, μαζί με τους εργαζομένους - συμβασιούχους που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ