Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Θετικό αποτέλεσμα της οργανωμένης δράσης

Απέσπασε δέσμευση για πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη των ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των οικογενειών τους, στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας

Ενα πρώτο θετικό αποτέλεσμα «μετράει» η δράση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περάματος, το οποίο έρχεται να αναδείξει τη δύναμη του συντονισμού και της οργανωμένης δράσης των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε κάθε κλάδο, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, των γυναικών, της νεολαίας. Την περασμένη Πέμπτη, 7 του Απρίλη, στο πλαίσιο αγωνιστικής κινητοποίησης της Επιτροπής στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας - όπου και αποκλείστηκαν συμβολικά τα ταμεία - αποσπάστηκε η δέσμευση από τον διοικητή του νοσοκομείου για πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη καταρχήν των ανέργων και των οικογενειών τους, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Σημαντικός σταθμός στην αγωνιστική πορεία της Λαϊκής Επιτροπής θα είναι η πανπεραματιώτικη συγκέντρωση που διοργανώνει μεθαύριο, Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων. Nα σημειωθεί ότι το αίτημα για την πλήρη κάλυψη των ανέργων της Ζώνης, αλλά και όλων των ανέργων του Πειραιά, ήταν απόφαση πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, η οποία λήφθηκε μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής του Περάματος. Στην αγωνιστική κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, μαζί με τις αντιπροσωπείες των ταξικών σωματείων της Ζώνης, τους άνεργους του κλάδου και συνολικά της πόλης, τους εκπροσώπους μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων του Περάματος, ήταν γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, σήμερα, Τρίτη τα Σωματεία της Ζώνης διοργανώνουν νέα συγκέντρωση στις 3 το μεσημέρι (στα πλαίσια παύσης εργασιών) στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά και πορεία στο κτίριο του ΟΛΠ, συνεχίζοντας τους αγώνες ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει τους εργατοτεχνίτες στην ανεργία, στην εξαθλίωση, συρρικνώνει δραματικά τη Ζώνη και διαλύει συνολικά τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ