Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απαιτεί μείωση του μεροκάματου κατά 7%

Με «σημαία» τη γραμμή συμβιβασμού της ΠΟΕΜ, θέλει να ξεμπερδεύει με τις κατακτήσεις των μεταλλεργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Σε θέση μάχης καλεί τους εργάτες το Συνδικάτο Μετάλλου

Εφοδο στα εργασιακά δικαιώματα των μεταλλεργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και όλου του Πειραιά έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες του κλάδου, εκμεταλλευόμενοι την καπιταλιστική κρίση και έχοντας στήριγμα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Αυτό σηματοδοτεί το εξώδικο που απέστειλε, την περασμένη βδομάδα, η εργοδοτική Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, όπου με θράσος αξιώνει την κατάργηση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφεται στη Ζώνη και στο εξής να ισχύει η ΣΣΕ που υπογράφει με την πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ), δηλαδή τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ.

Η αξίωση των εργοδοτών να ισχύσει στη Ζώνη η ΣΣΕ της ΠΟΕΜ, σημαίνει πρακτικά για τους μεταλλεργάτες μείωση τουλάχιστον κατά 7% του μεροκάματου, τέλος στο 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο που έχουν κατακτήσει εδώ και δεκαετίες οι εργάτες της Ζώνης, δραστικό πετσόκομμα σε επιδόματα και άλλα πολλά.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά ξεκαθαρίζεται προς τον κλάδο ότι ο πόλεμος που έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι σε βάρος των εργαζομένων για την παραπέρα μείωση της εργατικής δύναμης, για να μετακυληθούν τα βάρη της κρίσης που αυτοί προκάλεσαν στις πλάτες των εργατών, πρέπει να απαντηθεί με πόλεμο. «Είναι ανάγκη όσο ποτέ σήμερα - σημειώνεται - η συσπείρωση του κλάδου για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας». «Για να έχουμε δουλειά, για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, χρειάζεται συντονισμένος, οργανωμένος αγώνας, για να αλλάξει η πολιτική που ασκείται σε βάρος της ναυπηγικής βιομηχανίας και να σχεδιαστεί με γνώμονα τις παραγωγικές δυνατότητες και σε αντιστοιχία με τις τεράστιες ανάγκες της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ