Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλειάς

Περιοδεία χτες του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους της ΚΕ, στο ΒΙΠΑΣ και τη Ζώνη Περάματος

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση με εργάτες στο ΒΙΠΑΣ
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση με εργάτες στο ΒΙΠΑΣ
Το αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ ήχησε χτες το πρωί στους εργάτες του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, στη διάρκεια περιοδείας του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Η χτεσινή περιοδεία εντάσσεται στο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους, στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στη συζήτηση εργάτη τον εργάτη, που έχουν ξεκινήσει οι Κομματικές Οργανώσεις της Αχτίδας Μετάλλου της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα και το συλλαλητήριο του Κόμματος στις 18 Απρίλη στο Σύνταγμα. Με την προσπάθεια, αυτή που θα έχει συνέχεια, οι κομμουνιστές βάζουν στην ημερήσια διάταξη, στη σκέψη, στη δράση των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου, την πρόταση του ΚΚΕ ότι λύση για το λαό υπάρχει μόνο με λαϊκή συμμαχία, οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ, με στόχο ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν η επιχείρηση Ρουσσάκης στο ΒΙΠΑΣ, όπου οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν τον Γ. Πρωτούλη με συγκέντρωση στο χώρο δουλειάς. Ο επόμενος σταθμός ήταν μπροστά στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, όπου συγκεντρώνονται οι άνεργοι εργάτες, των οποίων η οργή και η αγανάκτηση για τη φτώχεια που τους έχει καταδικάσει η αντιλαϊκή πολιτική, έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Ο Γιάννης Πρωτούλης από την αρχή της συζήτησης ξεκαθάρισε: «Μπορεί να οργανωθεί και διαφορετικά η οικονομία, μπορεί να υπάρχει εξασφαλισμένο μεροκάματο, μπορεί να υπάρχει εξασφαλισμένη Παιδεία και Υγεία - τώρα κλείνουν 2.000 σχολειά, συγχωνεύουν νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο και το να βρει γιατριά ένας εργάτης ή ένας άνθρωπός του, είναι μία απίστευτη ακριβοπληρωμένη ταλαιπωρία - πώς μπορούν να εξασφαλιστούν αυτά; Χρειάζεται πολιτική ρήξη. Τα ψέματα τελειώσανε. Πολιτική ρήξη δεν είναι να ανεβοκατεβαίνουν στην εξουσία τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Το είδαμε, όμως δεν άλλαξε η κατάσταση. Αντίθετα ήρθε εδώ, στο μη παρέκει, στην εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης και θα χειροτερεύσει το επόμενο διάστημα. Κατά συνέπεια, πολιτική ρήξη είναι να αλλάξει η τάξη που βρίσκεται πάνω».

«Εχετε ήδη έναν προβληματισμό, όμως να προσπαθήσετε παραπάνω, να ακούσετε αυτά που λέει το ΚΚΕ ότι χρειάζεται ένας αγώνας κοινός, μία συστράτευση γύρω από το ΚΚΕ, γύρω από τα ταξικά σωματεία, να ξεκινήσει ένας αγώνας που και θα ανακουφίζει, δε θα υπάρχει πρόβλημα που θα το αφήνει να πέφτει κάτω, αλλά όχι μόνο μέχρι εκεί. Χρειάζεται αγώνας για να ανοίξει ο άλλος δρόμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ