Τρίτη 12 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Αναγκαστικά μέτρα με υποκλίσεις στη φαρμακοβιομηχανία

Με υποκλίσεις στη φαρμακοβιομηχανία το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την επιβολή αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη μέρους της επιστροφής (rebate) στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκίνησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από 29 Μάρτη 2011 την αποστολή των χρηματικών καταλόγων των φαρμακευτικών εταιρειών στις αρμόδιες ΔΟΥ για την έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης ποσών ύψους 91 εκατ. ευρώ, που είναι το υπόλοιπο της επιστροφής για το 2009 - 2010 καθώς οι φαρμακοβιομήχανοι κατέβαλαν μόνο 84 εκατ. ευρώ απ' τα 175 συνολικά εκατ. ευρώ. Ανεξόφλητες παραμένουν και οι επιστροφές του 2006 - 2007 ύψους 133 εκατ. ευρώ, «για τις οποίες εκκρεμεί δικαστική απόφαση για αναστολή της πληρωμής εκ μέρους των εταιρειών», όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας, και καλεί τους φαρμακοβιομήχανους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και ύστερα απ' την υπόκλιση καταλήγει με την... «απόφαση να διεκδικήσει αυτά που αναλογούν στους ασφαλισμένους και τα Ταμεία τους».

Απ' τη μεριά του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) ανακοίνωσε ότι κατέθεσε, για τους δικούς του λόγους, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια κατάρτισης της λίστας φαρμάκων.

Προβλήματα και με ορθοπαιδικά υλικά

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Υλικού ανακοίνωσε, χτες, ότι λόγω μη αποπληρωμής των χρεών παύουν οι προμήθειες υλικών στον «Ευαγγελισμό» (13.4.2011), στο Κρατικό της Νίκαιας (14.4.2011) και στο Κρατικό Αθήνας (15.4.2011).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ