Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «ΣΟΦΤΕΞ»
Να μη λείψει κανείς από την απεργία και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Στις 23 Φλεβάρη να μη μείνει κανείς συνάδελφος που να μην πάρει θέση μάχης στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Με αυτήν την απόφαση, οι εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας «SOFTEX» ολοκλήρωσαν τη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση. Βασικό στοιχείο στην πάλη των εργαζομένων, όπως αναδείχθηκε από τη συνέλευση, είναι η απάντηση στη συντονισμένη επίθεση, που γίνεται σε βάρος της ίδιας τους της ζωής. Με την επιχείρηση κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, την ανεργία, την εκ περιτροπής εργασία, την ακρίβεια, αλλά και την εμπορευματοποίηση της Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, χτες στη γενική συνέλευση μίλησε η Αφροδίτη Ρέντζιου, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για την επίθεση που εξελίσσεται στον τομέα της Υγείας και με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Χρήστος Κατσούλας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «SOFTEX», επισήμανε: «Μπροστά μας έχουμε την 24ωρη πανελλαδική. Εδώ δε συζητάμε αν θα συμμετέχουμε ή όχι, αλλά το πώς, άνθρωπο τον άνθρωπο, θα κατέβουν όλοι στο δρόμο και στη συγκέντρωση. Δουλειά, λοιπόν, καθημερινά, με τους συναδέλφους». Παρέμβαση, έκανε και ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, σημειώνοντας την ανάγκη συνολικής ταξικής απάντησης απέναντι στην αντεργατική επίθεση που ξεδιπλώνεται και εντείνεται όλο αυτό το διάστημα.

Ενημερώνοντας τους εργαζόμενους, η Α. Ρέντζιου τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα θα τσακίσει ό,τι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΕΕ και τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., ένα και μοναδικό σκοπό έχουν. Να απαλλάξουν το κράτος από την ευθύνη του να χρηματοδοτεί τις υπηρεσίες Υγείας, να μετατρέψουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς - πελάτες», επισήμανε.

Υπογράμμισε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα παρέχει ένα βασικό πακέτο υπηρεσιών Υγείας προνοιακού επιπέδου. «Θα παρέχει σε όλους μας μια ακτινογραφία, ένα καρδιογράφημα, άντε μια εξέταση αίματος. Για τις υπόλοιπες εξετάσεις θα χρειάζεται να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Θέλουν να καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι η υγεία είναι ατομική ευθύνη», τόνισε.

«Δεκάρα δε δίνουν για την υγεία μας. Εκοψαν 600 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και 167 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών Υγείας, την ίδια στιγμή έδωσαν 75 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες. Το 2010 τα κέρδη των ιδιωτικών επιχειρήσεων της Υγείας έφτασε στα 2,3 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η ουσία του πολυνομοσχεδίου, ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα και την εμπορευματοποίηση στο χώρο της Υγείας. Γι' αυτούς η υγεία είναι κόστος και θέλουν να εξασφαλίσουν φτηνή εργατική δύναμη για το κεφάλαιο», υπογράμμισε. «Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας σας καλεί και ενόψει της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, να συντονίσουμε τα βήματά μας και να διεκδικήσουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό», σημείωσε.

Μιλώντας στη συνέλευση, εργαζόμενος της επιχείρησης υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι βιώνουν τις επιπτώσεις της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Κατήγγειλε ότι συγγενής του απευθύνθηκε στο «Αττικόν» για χημειοθεραπεία και τον παρέπεμψαν στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία όπου έπρεπε να πληρώσει χιλιάδες ευρώ για τη θεραπεία του. «Πλέον δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Να συμμετέχουμε στους αγώνες, στην απεργία στις 23 και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ», τόνισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανυγειονομική διαμαρτυρία για τις ανατροπές στην Υγεία(2013-12-12 00:00:00.0)
Μπλόκο στα χαράτσια και την απλήρωτη εργασία(2011-05-19 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο(2011-01-18 00:00:00.0)
Εμπορεύονται την Υγεία(2009-07-02 00:00:00.0)
Συμμέτοχοι στην εμπορευματοποίηση(2008-09-19 00:00:00.0)
Αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων(2001-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ