Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Σήμερα η ολοήμερη κινητοποίηση
  • Το πρωί με συσκέψεις, συζητήσεις, περιοδείες και εξορμήσεις, οι ταξικές δυνάμεις απλώνουν τη δράση τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά
  • Το απόγευμα έχουν οριστεί δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με κοινό τόπο συνάντησης τα δημαρχεία των πόλεων

Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε επιχείρηση, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, σήμερα, μέρα ολοήμερης κινητοποίησης που έχουν οργανώσει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, θα ακουστεί μαζικά και δυναμικά το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων.

Σήμερα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και την Πελοπόννησο θα ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, άνεργοι, η σπουδάζουσα νεολαία. Με συγκεντρώσεις και κοινό τόπο συνάντησης το απόγευμα τα δημαρχεία δεκάδων πόλεων, θα πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα ενάντια στην επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, στην ανεργία, στην εκ περιτροπής απασχόληση, στην ακρίβεια, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας. Η σημερινή μέρα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο τόσο για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, όσο και για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης.

Από το πρωί οι ταξικές δυνάμεις στην Αττική θα βρίσκονται σε εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις με τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο. Στο δημόσιο τομέα, οι ταξικές δυνάμεις θα αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας (12.00 μ. - λήξη ωραρίου), προχωρώντας σε συγκεντρώσεις και μαζώξεις σε κάθε χώρο των επιτροπών αγώνα. Περιοδείες θα γίνουν σε υπουργείο Βιομηχανίας, Εσωτερικών, ΕΟΤ, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Εθνικό Τυπογραφείο και ΟΑΕΕ (Ακαδημίας). Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αττικής καλεί τους εργαζόμενους, είτε είναι συμβασιούχοι (που έχουν 24ωρη απεργία) είτε είναι μόνιμοι (και έχουν στάση εργασίας 11 π.μ. - λήξη ωραρίου), σε κάθε δήμο, να δράσουν με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Με τους εργάτες στα εργοστάσια

Στον ιδιωτικό τομέα, οι ταξικές δυνάμεις, θα αξιοποιήσουν την αυριανή μέρα, με πανεξορμήσεις, συζητήσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, περιοδείες και συσκέψεις. Ετσι:

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών προχωρά σε στάση εργασίας των λογιστών όλης της χώρας, αύριο, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Οι λογιστές θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΒ στη 1 μ.μ. και στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών στις 2 μ.μ.
  • Στον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος θα δοθεί βαρύτητα στα μεγαλύτερα εργοστάσια του κλάδου όπως στην ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, το ΜΠΟΞΕΡ - ΦΕΙΔΑΣ, τον ΜΠΟΥΡΝΑΖΟ, την ELITE κλπ.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιεί το πρωί συγκέντρωση στο εργοτάξιο της ΠΕΤΡΟΛΑ και σε ΣΠΑΤΑ, Λ. Συγγρού και Θησέως. Επιπλέον, θα προχωρήσει σε εξορμήσεις σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, ενημερώνοντας για την απεργία, σε ΟΑΕΔ και σε νυχτερινό σχολείο στο Αιγάλεω.
  • Στον κλάδο του Μετάλλου: ΓΑΒΑΛΑΣ, ΜΕΒΑΚΟ, ΒΙΕΜΕΤ, ΕΥΡΩΚΑΜΤΙΚΗ, ΚΡΑΝΤΕΞ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, ΖΥΓΟΜΕΤΑΛ.
  • Στους ιδιωτικούς υπαλλήλους στην ICAP και στους εμποροϋπάλληλους στο MALL Αγ. Δημητρίου.
  • Στις τηλεπικοινωνίες: ΟΤΕ ΝΗΜΑ, ΟΤΕ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΤΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
  • Στον κλάδο τροφίμων - γάλακτος - ποτών: ΚΑΤΣΕΛΗΣ, TASTY, ΝΙΚΑΣ, ΦΑΓΕ και ΕΒΓΑ.
  • Στον κλάδο του χρηματοπιστωτικού: CITYbank, PRObank, ΕΘΝΙΚΗ Πραξιτέλους, ΑΓΡΟΤΙΚΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ.
  • Στον κλάδο της ενέργειας: ΕΛΠΕ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, ΕΚΟ Εμπορία, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών, ΤΕΡΝΑΚ και ΔΕΗ.
  • Στο επισιτισμό - τουρισμό - ξενοδοχεία: ROYAL OLYMPIC, HILTON και METROPOLITAN.
  • Σε Τύπο - Χαρτί: MDK, ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Στο επίκεντρο της πάλης των ταξικών συνδικάτων είναι τα θέματα Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας. Σε αυτό το πλαίσιο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας θα περιοδεύσουν σήμερα στη «Βιβλιοσυνεργατική».

Στον Πειραιά

Στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή είναι το ραντεβού των ταξικών δυνάμεων στον Πειραιά, που έχουν ορίσει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Επιπλέον, σήμερα, και μέχρι την ώρα του συλλαλητηρίου, έχουν επίσης προγραμματιστεί μια σειρά από αγωνιστικές δράσεις που θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί. Ξεχωρίζει η ναυτεργατική σύσκεψη που θα γίνει στις 11 π.μ. στην ΠΕΜΕΝ. Τη διοργανώνουν η Ενωση Μηχανικών, ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), η Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ), η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΑΕΝ. Αμέσως μετά τη σύσκεψη, θα γίνει παρέμβαση στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ