Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ
Συνεχίζει τον αποπροσανατολισμό

Την αποπροσανατολιστική της τακτική, με στόχο να απορροφήσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι στα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα και να τις διοχετεύσει στο «διάλογο» - τον οποίο παρουσιάζει περίπου ως πανάκεια - και τη νομική οδό, συνεχίζει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ.

Χτες, σε συνέντευξη Τύπου επανέλαβε την προθυμία της να προσέλθει στο «διάλογο» με την κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο, το ωράριο και γενικότερα την αποδοτικότερη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, όπως νοείται η καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου. Ανέφερε ότι πρόκειται να καταθέσει προσφυγή στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για παρεμβάσεις που θίγουν εργασιακά δικαιώματα, ενώ προβάλλει την αυταπάτη ότι μέσα από διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να επιλέγουν την πορεία τους.

Στο μεταξύ, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο μισθολόγιο περικοπών, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ επιχειρεί να βρει τα θετικά του σημεία, καθώς όπως τονίζεται σε κείμενό της «οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι δεν θα υπάρξει διαχωρισμός παλιών και νέων βρίσκονται στην κατεύθυνση των αιτημάτων μας». Ακόμα είναι έτοιμη να συζητήσει και το θέμα του ωραρίου παρόλο που εμφανίζεται αντίθετη στη «γενικευμένη αύξησή του». Για τα οικονομικά προβλήματα των Ταμείων περίσσεψαν οι διαπιστώσεις αλλά αποκρύπτει ότι η ίδια είναι που, μεταξύ άλλων, διατυπώνει προτάσεις σε βάρος των Ταμείων και των ασφαλισμένων τους, όπως ο δανεισμός του Ταμείου Πρόνοιας (ΤΠΔΥ). Τέλος, η πλειοψηφία και για την Υγεία καλλιεργεί την αυταπάτη ότι ένας «ενδελεχής διάλογος» είναι δυνατόν να έχει ωφέλιμα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ