Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Νέες στάσεις εργασίας από αύριο

Ο αγώνας στις αστικές συγκοινωνίες είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, τόνισε ο Χρ. Κατσώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, σε χτεσινή σύσκεψη

Φωτογραφία από το πρόσφατο διήμερο δράσης του ΠΑΜΕ για τις συγκοινωνίες
Φωτογραφία από το πρόσφατο διήμερο δράσης του ΠΑΜΕ για τις συγκοινωνίες
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα. Συγκεκριμένα, αύριο, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, μετρό, τραμ και τον ηλεκτρικό θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11 π.μ έως τις 3.30 μ.μ.

Ακόμα, οι γενικές συνελεύσεις των οδηγών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη μέρα που θα έρθει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Επιπλέον στα λεωφορεία έχουν αποφασίσει ότι την επομένη της απεργίας θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας και γενική συνέλευση για τον παραπέρα προγραμματισμό της δράσης τους.

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) έχει αποφασίσει να κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας τη μέρα που θα έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει τις διώξεις, καθώς και χθες έσυρε στα δικαστήρια τους εργαζόμενους στα λεωφορεία. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η χθεσινή στάση εργασίας τους είναι παράνομη όπως και η αυριανή, αλλά οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα γίνει.

Να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος

Ο αγώνας στις αστικές συγκοινωνίες είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Χρ. Κατσώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας του ΕΚΑ στην τοποθέτησή του σε χθεσινή σύσκεψη του ΕΚΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων των αστικών συγκοινωνιών. Η δράση των εργαζομένων στον κλάδο, είπε, πρέπει να αναδεικνύει ζητήματα όπως "συγκοινωνία για ποιον", ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιβαρύνονται, ότι οι αυξήσεις στα εισιτήρια είναι υπέρογκες, και εδώ χρειάζεται να ενταθεί η δράση και των άλλων συνδικάτων.

Αναφέρθηκε στο διήμερο δράσεων για τις συγκοινωνίες που πρόσφατα πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και πρόσθεσε ότι σήμερα, μέρα ολοήμερης κινητοποίησης, ένα από τα ζητήματα που θα αναδείξουν οι ταξικές δυνάμεις είναι και αυτό. Είναι μια δράση, είπε, που επιδρά στη συνείδηση των εργαζομένων επιβατών και δεν καταφέρονται ενάντια στον αγώνα του κλάδου, ο οποίος είναι μακρόχρονος, σκληρός και έχει να αντιμετωπίσει όλους τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και των κεφαλαιοκρατών που θέλουν να αλλάξει συνολικά η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες.

Για την τετράωρη στάση εργασίας τη μέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, επισήμανε ότι οι ταξικές δυνάμεις θα πρωτοστατήσουν, ώστε να μη μείνει στα χαρτιά, να καταλήξει και σε συγκέντρωση. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και στους υπόλοιπους κλάδους να ενώσουν τη φωνή τους στο αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου, για συγκοινωνίες που θα υπηρετούν την ανάγκη για φτηνή και ασφαλή μεταφορά για τους εργαζόμενους, και με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης επεσήμανε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ακόμα και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ώστε να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή του και να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα στάση εργασίας σήμερα στα λεωφορεία της Αθήνας(2023-04-06 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο(2011-02-11 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων(2010-12-21 00:00:00.0)
Κοινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή(1998-11-26 00:00:00.0)
Ανοιχτό το μέτωπο του αγώνα(1998-09-25 00:00:00.0)
"Χειρόφρενο" στις συγκοινωνίες(1997-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ