Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο

Στάσεις εργασίας σήμερα σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τις διώξεις

Σε κοινή πάλη για συγκοινωνίες λαϊκή περιουσία, καλούν οι ταξικές δυνάμεις
Σε κοινή πάλη για συγκοινωνίες λαϊκή περιουσία, καλούν οι ταξικές δυνάμεις
Στις αντεργατικές και αντιλαϊκές συνέπειες του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και στην ανάγκη ανάπτυξης της πάλης για αποκλειστικά δημόσια συγκοινωνία, αναφέρεται το ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών, με ανακοίνωσή του.

Το νομοσχέδιο, τονίζεται, παραδίδει τμήματα λειτουργίας των συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με στόχο να δοθεί σταδιακά το σύνολο του συγκοινωνιακού έργου σε ανώνυμες εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για φθηνό εργατικό δυναμικό και, ταυτόχρονα, επιβάλλει ληστρικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που χτυπούν την τσέπη των εργαζομένων - επιβατών. «Αυτό το νομοσχέδιο δεν φέρνει τίποτα το καλό ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τους επιβάτες. Να αποσυρθεί τώρα», υπογραμμίζει.

Αποτελεί μονόδρομο, επισημαίνουν οι ταξικές δυνάμεις, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η κοινή πάλη για «αποκλειστικά δημόσια συγκοινωνία με δωρεάν μετακίνηση το πρωί (5 π.μ. - 8 π.μ.) για όλους και όλη την ημέρα για ανέργους, συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές (...) Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η ύπαρξη αποκλειστικά κρατικού φορέα μεταφορών, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία, θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας κεντρικά σχεδιασμένης λαϊκής οικονομίας με εργατικό λαϊκό έλεγχο, υπηρετώντας τις λαϊκές ανάγκες και όχι του κεφαλαίου». Για να γίνει αυτό, είναι ανάγκη «ο αγώνας του εργαζόμενου λαού να αποδυναμώσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τα στηρίγματα της πλουτοκρατίας, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ». Πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστικοί συσχετισμοί, «να δυναμώσει το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, η κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα».. Καταλήγοντας, οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Κινητοποιήσεις και διώξεις

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες και σήμερα. Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό οι στάσεις εργασίας θα γίνουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ., στο τραμ και τα τρόλεϊ από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.και στα λεωφορεία από τις 11 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ. Επίσης θα γίνει κοινή συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Μεταφορών. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία τη μέρα που θα κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει το κυνήγι των εργαζομένων, αφού σήμερα σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους στα τρόλεϊ. Παράλληλα, ο εισαγγελέας έχει καλέσει τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Αντ. Σταματόπουλο, να καταθέσει.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η συνδικαλιστική πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρόσκεινται στο «Συνασπισμό» - στα μέσα σταθερής τροχιάς, για άλλη μια φορά δεν είπε κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες της επίθεσης, για την πολιτική απελευθέρωσης των μεταφορών. Ενώ επανέλαβε τη διάθεσή της να πάει σε «διάλογο» με την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ