Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Πανυγειονομική διαμαρτυρία για τις ανατροπές στην Υγεία

Από τη χτεσινή πορεία των υγειονομικών
Από τη χτεσινή πορεία των υγειονομικών
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή έκαναν χτες υγειονομικοί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους. Εξω από το υπουργείο, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ, εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου και άλλων συνδικαλιστικών φορέων του Δημοσίου. Στο μεταξύ, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία μέχρι τις 19 Δεκέμβρη.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η Αφροδίτη Ρέντζιου σημείωσε πως την ώρα που τα νοσοκομεία «στενάζουν» από τις ελλείψεις, ασθενείς μένουν χωρίς φάρμακα και θεραπεία, συνεχίζονται οι δραστικές περικοπές κονδυλίων στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, όπου, σύμφωνα με το νέο προϋπολογισμό, φτάνουν στα 826 εκατ. ευρώ. Επίσης, την ώρα που χιλιάδες υγειονομικοί είναι άνεργοι και υπάρχουν χιλιάδες κενά προσωπικού στις δομές Υγείας, η κυβέρνηση προχωράει σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Οπως τόνισε, αυτές είναι συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που θεωρεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κόστος για το κράτος και το κεφάλαιο, εμπόδιο στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ασκώντας κριτική στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση είπε πως κρύβουν την πραγματική αιτία που παίρνονται τα αντιλαϊκά μέτρα, λένε ότι τα επιβάλλει η τρόικα, τη στιγμή που τέτοια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Κάλεσε σε ενότητα και δράση «από τα κάτω», με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εργαζομένων να γίνουν γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις.

Μίλησαν, επίσης, εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ Αττικής και άλλοι. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή με συνθήματα όπως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τσακίζουν το λαό πουλάνε την Υγεία».

Μετά τη Βουλή, η πορεία κατευθύνθηκε στα Προπύλαια, προς έκφραση αλληλεγγύης στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επεκτείνει την επιχειρηματική δράση σε βάρος της υγείας του λαού(2022-05-10 00:00:00.0)
Ολοκληρώνεται το πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ(2013-12-07 00:00:00.0)
Νέα κύματα «κινητικότητας» σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ(2013-10-19 00:00:00.0)
Ξεκινάνε αύριο οι κοινές κινητοποιήσεις(2013-10-10 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για δωρεάν Υγεία και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία(2012-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ