Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Μανούλες στην αντιΚΚΕ αθλιότητα

Ο Πάγκαλος και το Βήμα έπιασαν το νήμα της προβοκάτσιας από εκεί που το άφησαν στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ

Να συντηρήσουν την άθλια προβοκάτσια περί δήθεν συνεργασίας του ΚΚΕ με τη ΝΔ στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, επιδιώκουν οι πυλώνες του δικομματισμού και τα αστικά ΜΜΕ, προσπαθώντας ταυτόχρονα να θολώσουν τα νερά για την κρυστάλλινη στρατηγική του ΚΚΕ και να γλιτώσουν το μαύρισμα από το λαό στις επερχόμενες κάλπες.

Μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ και τον Γ. Πεταλωτή εκ μέρους της κυβέρνησης, τη σκυτάλη πήρε το Σάββατο ο Θ. Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στην «Real News», αναμασά τους ίδιους προβοκατόρικους ισχυρισμούς, ανακατεμένους με ένα εμετικό υβρεολόγιο για το ΚΚΕ.

Παίρνοντας την πάσα από την ανυπόστατη επισήμανση της εφημερίδας ότι «η ΝΔ πάντως και τμήμα της αριστεράς ζητούν τη συγκρότηση αντικυβερνητικού μετώπου στις περιφερειακές εκλογές», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει:

«Η ΝΔ έχει το δικαίωμα να πάρει τις αποφάσεις της (...) Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να "αυτοκτονήσουν". Η σύμπραξη σε συγκεκριμένους χώρους συντηρητικών και κομμουνιστών του είδους που διαθέτουμε στην Ελλάδα, δηλαδή των σταλινικών κομμουνιστών της κυρίας Παπαρήγα και των αναρχοαυτόνομων κομμουνιστών του κ. Τσίπρα, είναι προφανώς μια τερατώδης σύμπραξη. Και πιστεύω ότι ο κόσμος της συντηρητικής παράταξης, που είναι πολύς και αξιοπρεπής, δε θα δεχθεί τέτοιου είδους αλητείες. Θα τις καταδικάσει και με την ψήφο του και παίρνοντας θέση και προεκλογικά».

Καθόλου τυχαία, την ίδια «επιχειρηματολογία» και φρασεολογία χρησιμοποιεί σε άρθρο του στο Βήμα ο Γ. Καψής, δείχνοντας ότι η προβοκάτσια εκπορεύεται από ενιαίο κέντρο. Αφού αραδιάζει μια σειρά από αμπελοφιλοσοφίες που προσπαθούν σκόπιμα να ταυτίσουν τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην πολιτική του μνημονίου με αυτήν που κρατά η ΝΔ απέναντι στο μνημόνιο, ο διευθυντής του Βήματος γράφει:

«Το ότι από την Αριστερά πάει να αναβιώσει σήμερα ένα νέο είδος αριστερής εθνικοφροσύνης μαρτυρεί ασφαλώς πολλά για τη σταλινική νοοτροπία των ηγετικών στελεχών της (...) Το πρωτεύον δεν είναι να βγουν καλοί δήμαρχοι αλλά στελέχη που με βεβαιότητα όταν το κόμμα το απαιτεί θα υπογράφουν ψηφίσματα κατά της τρόικας. Εκτός κι αν όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από δικαιολογίες για τη δεύτερη Κυριακή!».

Το ΠΑΣΟΚ και τα δοκιμασμένα παπαγαλάκια εμφανίζουν δεδομένη τη σύμπραξη ανάμεσα στη ΝΔ και το ΚΚΕ, προβοκάτσια που αναπαράγει και ο έτερος στυλοβάτης του δικομματισμού. Πρόκειται για τους ίδιους που σε προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις ούρλιαζαν για τις υποτιθέμενες σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός». Κι αυτό, για να θολώσουν το γεγονός ότι η μόνη αδιαμφισβήτητη σύμπραξη είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. στην εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής που η κυβέρνηση συνομολόγησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ