Ετσι όλοι συλλήβδην! Και το ΚΚΕ. Ειδικά για το ΚΚΕ έγραψε το άρθρο. Και για να μην παρανοηθεί, το λέει ο ίδιος στη συνέχεια. «Υπάρχουν αυτοί (ανάμεσά τους και η αφεντιά μου) που υποστηρίζουν ότι σκάνδαλο Ζίμενς, στις γνωστές διαστάσεις, δεν θα υπήρχε χωρίς την πρωταγωνιστική σύμπραξη του Κόκκαλη. Αφετηρία του μάλιστα θεωρούν την οικουμενική κυβέρνηση. Το 1990, όταν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Κ. Μητσοτάκης, Ανδρ. Παπανδρέου και Χαρ. Φλωράκης) ανέτρεψαν πραξικοπηματικά (και με χοντρές μίζες, όπως επανειλημμένα δημοσιεύθηκε, για τα κομματικά ταμεία) ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησης Ξ. Ζολώτα για διεθνή διαγωνισμό και ανέθεσαν απευθείας 470.000 ψηφιακές παροχές στο σιαμαίο δίδυμο Ζίμενς - Intracom...».
Αλλά ας το δούμε από την αρχή. Ο Βότσης στις 13 Ιούλη του 2009 έγραψε στην «Ελευθεροτυπία» ότι «ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη "μίζα" σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη ΝΔ και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε "Συνασπισμό"». Για να γίνει πειστικός στην κατασκευή γεγονότος και είδησης, εμφανίζει προσωπική του συζήτηση με τον Χ. Φλωράκη, χρησιμοποιώντας το κύρος του για να κάνει τις φήμες που διαδίδει δημοσιογραφική είδηση. Μανούλα στα «κόλπα». Αλλά και φαιδρός ως δημοσιολόγος. Αναφέρεται μεν σε ανεπιβεβαίωτες φήμες, αλλά ξεχνά να γράψει ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη κλείσει την ΕΛΒΗΛ, ώστε να μην μπορούν να φτιαχτούν ψηφιακά εδώ, ξεχνά τις δεσμευτικές συμβάσεις Τόμπρα, που ήταν υποχρεωτικές, και που αν δεν υλοποιούνταν υπήρχαν τεράστιες ποινικές και οικονομικές ρήτρες και πιάνει το νήμα στο τέλος. Ξεχνά να γράψει πως από τη συγκεκριμένη ενέργεια ωφελήθηκε το κράτος κάμποσα δισεκατομμύρια, και ότι η απόφαση συνοδευόταν από την κήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τις επόμενες ψηφιακές συνδέσεις. Εδώ ο δημοσιολόγος έπαθε αμνησία. Αλλά δεν του προκύπτουν μίζες. Γι' αυτό χρησιμοποιεί τις «ανεπιβεβαίωτες φήμες» σπιλώνοντας τον ίδιο τον Χ. Φλωράκη. Ετσι, μέσα από την αναπαραγωγή των «ανεπιβεβαίωτων φημών» ο Βότσης, τσουβάλιασε και το ΚΚΕ στο σκάνδαλο «Ζήμενς», στο «μαύρο χρήμα», δείχνοντας τη δική του άτιμη ηθική και τις άτιμες αξίες του.
Αν δεν είχε τέτοια ηθική, θα έγραφε τουλάχιστον για τις καταγγελίες του ΚΚΕ, για τη θέση του από πολύ παλιά όπως π.χ. στις 20/5/1996 όπου σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, ανάμεσα στα άλλα - τονιζόταν:«Τα δημοσιεύματα της "Καθημερινής" και του "Ελεύθερου Τύπου", που προσπαθούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ και προσωπικά τον επίτιμο Πρόεδρό του, Χ. Φλωράκη, σ' αυτό το κλίμα παρασιτισμού και σήψης, δεν αγγίζουν το Κόμμα μας και τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη. Το ΚΚΕ σε όλη τη μακρόχρονη πορεία του στέκεται αδιάλλακτος αντίπαλος των μεγάλων συμφερόντων που λυμαίνονται τον τόπο. Είναι γνωστή δε η πάγια θέση του για έναν δημόσιο τομέα εκσυγχρονισμένο και απαλλαγμένο από τα δεσμά του μεγάλου κεφαλαίου, μοχλό ανάπτυξης σε μια πολιτική προς όφελος του λαού». `Η το Γενάρη του 2008 που πάλι, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, τόνιζε: «Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάγκη να διαλευκανθεί πλήρως το όλο θέμα, όπως το εξέφρασε και με τη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή». Και, βεβαίως, τα πρακτικά στην Εξεταστική. Αλλά, αν το κάνει δεν του βγαίνει το ψέμα του δημοσιολόγου.