Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφιάλτης» για τα νέα ζευγάρια

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας μπροστά στον κίνδυνο πολλά παιδιά να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών

Αποφασισμένη να συνεχίσει τη μάχη της για την ενημέρωση και το συντονισμό της δράσης όλων των Ενώσεων, των Συλλόγων και των γονιών δηλώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, προκειμένου να εξασφαλιστεί το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σύμφωνα με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Σε δελτίο Τύπου, με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «ο εφιάλτης που βιώνουν τα νέα ζευγάρια έχει εδώ και χρόνια ξεκινήσει με τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που πέρασαν την αρμοδιότητα της παιδικής προστασίας στην αρμοδιότητα των δήμων. Σε αυτήν την εξέλιξη συνέβαλαν αποφασιστικά και οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στους δήμους και την Τοπική Διοίκηση καθώς και οι δυνάμεις του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησαν. Ολοι μαζί προπαγάνδιζαν τη λεγόμενη αποκέντρωση, την ανάληψη αρμοδιοτήτων βασικών κοινωνικών τομέων από την Τοπική Διοίκηση», σημειώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κατάσταση θα οξυνθεί δραματικά το επόμενο διάστημα με τη «νέα» διοικητική δομή («Καλλικράτης»).

Θεωρώντας ότι «η ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού και η ομαλή κοινωνικοποίησή του είναι ανάγκη και δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας και σαν τέτοια πρέπει να καλύπτεται από το κράτος», η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας ζητά αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων και μία σειρά μέτρων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και τη δημιουργία νέων σταθμών, τις εργασιακές σχέσεις σε αυτούς κ.ά. «Θέλουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο κέντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι γονείς, δηλώνοντας ότι όλα θα κατακτηθούν με ανυποχώρητο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ