Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Ψηφίστηκε η επικίνδυνη τρομοσυμφωνία SWIFT

Την πολιτική συμπαιγνία και το αντιδραστικό περιεχόμενό της κατήγγειλε το ΚΚΕ

Με γενικευμένο φακέλωμα και παράδοση των προσωπικών δεδομένων στις μυστικές υπηρεσίες ισοδυναμεί για τους λαούς η τρομοσυμφωνία ΗΠΑ - EE

ASSOCIATED PRESS

Με γενικευμένο φακέλωμα και παράδοση των προσωπικών δεδομένων στις μυστικές υπηρεσίες ισοδυναμεί για τους λαούς η τρομοσυμφωνία ΗΠΑ - EE
Η μεγάλη πολιτική συμμαχία των εκπροσώπων του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι - από την οποία δεν μπορούσαν να λείπουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., ενέκριναν, τελικά με τις ψήφους τους την ονομαζόμενη «συμφωνία SWIFT».

Πρόκειται για τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη διαβίβαση όλων των προσωπικών δεδομένων που αφορούν οικονομικές συναλλαγές όλων όσοι κατοικούν στην ΕΕ, στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, στα πλαίσια της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής συνεργασίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το περιεχόμενο της συμφωνίας είναι άγνωστο στην πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, αφού μόνο σε μερικούς «έμπιστους» ευρωβουλευτές των παραπάνω Ομάδων του ΕΚ επιτράπηκε να διαβάσουν το «απόρρητο» κείμενό της.

Σε ένα πολιτικό θέατρο πρώτου μεγέθους, η συμφωνία είχε απορριφθεί δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο εξέφραζε δήθεν επιφυλάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τελικά, έδωσε την έγκρισή του, αφού οι ΗΠΑ εγγυήθηκαν (!) ότι οι μυστικές υπηρεσίες τους θα φροντίσουν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το ΚΚΕ καταψήφισε την επαίσχυντη αυτή τρομοσυμφωνία. Σε δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η έγκριση της "τρομοσυμφωνίας" δικαιώνει τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ στις προηγούμενες ψηφοφορίες, όπου κατήγγειλε την υποκρισία των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, ότι οι δήθεν επιφυλάξεις τους δεν αποτελούσαν παρά "πολιτικό θέατρο" για τη χειραγώγηση των εργαζομένων, ώστε να εγκρίνουν τελικά τη συμφωνία με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις, όπως και έκαναν.

Η έγκριση της "τρομοσυμφωνίας" από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεικνύει ακόμη μία φορά το ρόλο του ως πλυντήριο δημοκρατικής δήθεν νομιμοποίησης των βαθιά αντιδραστικών και αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ. Το ΕΚ, άλλωστε, έχει πρωτοστατήσει στη θεσμοθέτηση στην ΕΕ ενός απίστευτου νομοθετικού πλαισίου κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, ασφυκτικού περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν "τρομονόμοι" και "τρομοσυμφωνίες" που να σέβονται τις λαϊκές ελευθερίες. Στόχος τους είναι η πάλη και η αντίσταση των λαών, η πρωτοπορία τους, το κομμουνιστικό κίνημα και οι ριζοσπαστικές δυνάμεις που αρνούνται να υποταχθούν στη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Γι' αυτό οι λαοί πρέπει να τις απορρίψουν και να τις ανατρέψουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεδομένη η αντιλαϊκή αποστολή της ΕΚΤ(2019-09-19 00:00:00.0)
Γιγαντώνονται το πλέγμα καταστολής και το φακέλωμα ενάντια στους λαούς(2016-04-15 00:00:00.0)
Συναινεί στην παράδοση κρατουμένων από το Γκουαντάναμο(2009-02-05 00:00:00.0)
Νέα βιομετρική εποχή φακελώματος «με κανόνες»(2007-11-30 00:00:00.0)
«Παιχνίδι» με αμερικανικούς όρους(2007-02-02 00:00:00.0)
Ενεργός ανάμειξη και της Ευρωαστυνομίας(2003-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ