Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Κανένα όφελος για τον αλβανικό λαό

Το ΚΚΕ καταψήφισε το σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο

Καταψήφισε το ΚΚΕ το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πορεία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ. Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, υπογράμμισε τα εξής:

«Καταψηφίζουμε το ψήφισμα γιατί είναι πάγια θέση του ΚΚΕ να τάσσεται κατά της διεύρυνσης της ΕΕ για τους λόγους που είναι αντίθετο με την ένταξη και παραμονή και της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική αυτή διακρατική ένωση. Από την ένταξη, ωφελημένο θα βγει το ευρωενωσιακό και αλβανικό κεφάλαιο, ιδίως στην ενέργεια, ορυκτά και μεταφορές, τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και μικρομεσαίων στρωμάτων.

Το ψήφισμα ζητάει ένταση της προώθησης του πακέτου των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που επιβάλλει σε συνεργασία με την ΕΕ. Η αντιλαϊκή αυτή επίθεση - που ξεσήκωσε τη λαϊκή οργή τη δεκαετία του '90 - οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις, τεράστια ανεργία, μετανάστευση, εγκατάλειψη της υπαίθρου, ένταση της εκμετάλλευσης, εγκληματικότητα και διαφθορά. Το ψήφισμα διαιωνίζει το ανυπόληπτο και χωρίς λαϊκό έρεισμα καπιταλιστικό πολιτικό σύστημα της χώρας, αθωώνει τις διαβλητές εκλογικές διαδικασίες, δε θίγει την κατάσταση των μειονοτήτων. Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου επιχειρεί μια πρωτοφανή ανοιχτή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και στην πολιτική αντιπαράθεση, ζητάει αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και του κοινοβουλίου.

Η πολιτική της ΕΕ και των αστικών δυνάμεων της Αλβανίας στην πορεία προς την ένταξη οξύνει τα προβλήματα ανάπτυξης της χώρας, επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων, εντείνει τη φυγή εγκεφάλων και το μεταναστευτικό ρεύμα και συνεπάγεται μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ