Πέμπτη 8 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ: «Ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης ανησυχεί και δεν το κρύβει. "Ο κόσμος πιέζεται διαρκώς, βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται. Πρωτοφανή μέτρα όπως το πάγωμα μισθών και συντάξεων, οι διαρκείς περικοπές, οι συνεχείς έμμεσοι και άλλοι φόροι (...) ο κόσμος μαζεύει - μαζεύει και κάποτε θα εκραγεί. Από το φθινόπωρο η απογοήτευση μπορεί να μετατραπεί σε οργή, σε δυναμική αγανάκτηση. Και τότε μπορεί να ακολουθήσει μεθόδους του ΠΑΜΕ (...) Ισως τρέξουν πίσω από το ΠΑΜΕ για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, την αγωνία, την απελπισία τους"» (η καταγραφή στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: «Μπορεί η συμμετοχή στις πορείες και τα συλλαλητήρια να μην είναι ανάλογη με αυτήν που θα περίμεναν οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων. Αρκούν όμως για να στείλουν ισχυρά μηνύματα στην κυβέρνηση. Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι, όπως προέκυψε κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, αυτά τα μηνύματα διαπέρασαν τις κυβερνητικές πόρτες. Οι βελτιώσεις που επέφερε η κυβέρνηση στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου είναι ουσιώδεις και σημαντικές (...) Η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη να διαβεβαιώσει ότι μόλις δημιουργηθούν οι κατάλληλες οικονομικές προϋποθέσεις, πολλά από αυτά που σήμερα αφαιρούνται θα επιστραφούν σταδιακά» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΟΤΖΑ: «Εσπευσε ο υπουργός Εργασίας να επιφέρει ορισμένες αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δύο μέρες πριν ολοκληρωθεί η συζήτησή του στη Βουλή (...) Είναι δευτερεύουσας σημασίας (...) Το νομοσχέδιο στιγματίζεται από άλλες διατάξεις του που επιφέρουν μεγάλες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώνουν τις συντάξεις (...) Αυτή είναι η ουσία του νέου ασφαλιστικού και δεν μπορούν να την εξωραΐσουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ»: «Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη διάταξη η οποία επιτρέπει στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει συμφωνίες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης χωρίς την έγκρισή τους από τη Βουλή (...) Είναι απορίας άξιον πώς λαλίστατοι πολιτικοί και τηλεοπτικοί αστέρες δεν έδωσαν στο γεγονός τη σημασία που έχει» (η απορία στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ