Πέμπτη 8 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιον κοροϊδεύουν;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δήλωσε τις προάλλες ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε σεμινάριο του «Κοινωνικού Φόρουμ»: «Υπάρχει λοιπόν εναλλακτική διέξοδος; Η δική μας απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι. Το πρώτο πράγμα που ζητάμε είναι η δυνατότητα δανεισμού από την ΕΚΤ (...). Το δεύτερο είναι ο δημόσιος έλεγχος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με πρώτο βήμα τη δημιουργία ενός δημόσιου πυλώνα (...). Τέλος, υπάρχει μια σειρά από προτάσεις που αφορούν το πάγωμα των υπέρογκων στρατιωτικών δαπανών, την επιβολή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, την έκτακτη εισφορά στις τράπεζες, την λήψη θεσμικών μέτρων (...). Για να είναι ρεαλιστική η εναλλακτική διέξοδος που προτείνει η αριστερά, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να αμφισβητηθούν οι σημερινοί συσχετισμοί (...). Εξοδος από την κρίση σημαίνει ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό».

Δήλωνε προ ημερών ο Φ. Κουβέλης: «Ελεγχος της ΕΚΤ, του τραπεζικού συστήματος και των χρηματαγορών από πολιτικούς θεσμούς, την απεμπλοκή από τους ασφυκτικούς δημοσιονομικούς κανόνες, τη στήριξη του ευρώ με ισχυρό κοινοτικό προϋπολογισμό (...) αποκατάσταση του κύρους των δημοκρατικών θεσμών, αναδιανομή, επανακαθορισμός του μοντέλου ανάπτυξης και δομικές μεταρρυθμίσεις που θα ρηγματώνουν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο».

Τίποτα το νέο δεν φέρνει το κόμμα του κ. Κουβέλη. Παλιά υλικά ανακατεύει και το μείγμα το παρουσιάζει σαν «νέο». Κι ούτε μπορεί να υπάρξει τίποτα το νέο και το ελπιδοφόρο για το λαό από δυνάμεις που δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, αλλά βασίζουν την ύπαρξή τους σε ευφυολογήματα, όπως ότι αυτό το σύστημα μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο. Οση ελπίδα έχει ο ήλιος να ανατείλει απ' τη Δύση, άλλη τόση έχει κι αυτή η πρόταση. Το λαό κοροϊδεύουν με τη βοήθεια και πρόθυμων γραφίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ