Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζική η συγκέντρωση στην Ανω Ηλιούπολη

Αποψη της συγκέντρωσης στην Ανω Ηλιούπολη

MotionTeam

Αποψη της συγκέντρωσης στην Ανω Ηλιούπολη
Να μη μείνει ούτε ένα λεπτό ανεκμετάλλευτο, στον αγώνα για να οικοδομήσουμε το αντίπαλο δέος. Βάζουμε μπροστά για να κερδίσουμε τον πόλεμο. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της μεγάλης συγκέντρωσης του ΚΚΕ, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ανω Ηλιούπολη της Σταυρούπολης.

Εκατοντάδες εργάτες και υπάλληλοι, νέοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, από τις βορειοδυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, ανέδειξαν με τη μαζική συμμετοχή τους τις θετικές διεργασίες που γίνονται στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού. Μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τη νεολαία της ΚΝΕ, πήραν θέση στη συγκέντρωση άνθρωποι του μόχθου, που είδαν να διαψεύδονται οι προσδοκίες τους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ανθρωποι που αρχίζουν να συζητούν και να βλέπουν τη διέξοδο στην πρόταση του ΚΚΕ.

Από το βήμα η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε: «Πάνω από όλα σήμερα, πρέπει να υπάρχει ένα κίνημα αντεπίθεσης, που να διεκδικήσει ανακούφιση και βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, ένα κίνημα που θα βάλει υποθήκες ως την τελική νίκη. Τη νίκη των λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην εξουσία των μονοπωλίων. Οχι γιατί το ΚΚΕ το αποφάσισε, αλλά γιατί οι καιροί το απαιτούν. Είναι απαίτηση σήμερα, της εποχής, των καιρών και της στιγμής, ο εργαζόμενος λαός να συνειδητοποιήσει ότι έχει δύναμη και να τη δείξει έμπρακτα διαμορφώνοντας ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα που δεν περιορίζεται στην άμυνα, που επιτίθεται, που διεκδικεί και διεκδικεί ως την εξουσία».


Η προσυγκέντρωση της νεολαίας

MotionTeam

Η προσυγκέντρωση της νεολαίας

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ