Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σιγοντάρει το «πάγωμα» των μισθών

Συντονισμένη με την κυβέρνηση και τη συνδικαλιστική πλειοψηφία, ενθαρρύνει την υπογραφή Σύμβασης με μηδενικές αυξήσεις

Πλάτες, για να περάσει το τριετές «πάγωμα» των μισθών βάζει η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι η εφαρμογή του μνημονίου και των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων είναι η πρώτη προτεραιότητά της, ενώ το «όχι» είναι δημαγωγικό.

Η «γραμμή» της Ρηγίλλης, όπως εκφράστηκε χτες διά του εκπροσώπου της ΝΔ, συμπίπτει πλήρως με αυτήν της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που επιθυμούν να περάσει το τριετές πάγωμα των μισθών μέσω της υπογραφής νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων», η οποία όμως θα επιτυγχάνει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα που προβλέπεται στο μνημόνιο.

«Η ΝΔ πιστεύει ότι το "πάγωμα" των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δεν είναι λύση», δήλωσε χτες ο Π. Παναγιωτόπουλος, δίχως βέβαια να αμφισβητήσει στο ελάχιστο την πρόβλεψη του μνημονίου ότι «οι κατώτατοι μισθοί θα παραμείνουν σταθεροί σε ονομαστικούς όρους για τρία χρόνια».

Αντίθετα, η ΝΔ εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα μέσω της νέας ΕΓΣΣΕ. «Γι' αυτό και ενθαρρύνουμε, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους εργοδότες και τους εργαζομένους να προχωρήσουν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για να γίνει δυνατή η υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην «ωριμότητα των κοινωνικών εταίρων».

Εντελώς υποκριτική και δημαγωγική ήταν η φραστική αντίθεση της ΝΔ στην άγρια φοροεπιδρομή κατά των λαϊκών νοικοκυριών, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ. Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΝΔ συμφωνεί με την αύξηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων γενικότερα. Προκειμένου όμως να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά των βολικών «κερδοσκόπων», που προκαλούν τάχα το κύμα της ακρίβειας.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προστατέψει τους καταναλωτές από το νέο κύμα ακρίβειας, που προκαλούν οι αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος, καταγγέλλοντας ότι «ο πρωθυπουργός αφήνει τον καταναλωτή να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις του κάθε κερδοσκόπου, που λυμαίνεται την ελληνική αγορά»...

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Επιτροπή θα εκλέξει τον Α. Λυκουρέντζο στη θέση του γραμματέα του κόμματος, ενώ θα αναδείξει τα αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Για τις νεοσύστατες θέσεις των δύο αντιπροέδρων φαίνεται πως «κλείδωσαν» τα ονόματα των Δ. Αβραμόπουλου και Στ. Δήμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ