Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Παράσταση στον ΣΕΒ για τη Σύμβαση

Συνεχίζεται και εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων στους κλάδους

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το πρωί η ταξική Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ελλάδας, στον ΣΕΒ, διεκδικώντας κλαδική Συλλογική Σύμβαση με ουσιαστικό περιεχόμενο για τις σύγχρονες εργατικές ανάγκες.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής και εκπροσώπους των επιχειρησιακών σωματείων από μεγάλα εργοστάσια όπως είναι ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΝΟΥΝΟΥ, COCA COLA, TASTY, ΚΑΝΑΚΗΣ και AMSTEL, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των επιχειρηματιών του κλάδου, απαιτώντας υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. Η Ομοσπονδία έχει καταγγείλει τη σύμβαση από τις 5 Γενάρη, αλλά οι μεγαλοβιομήχανοι διαρκώς κωλυσιεργούν. Συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση στις 30 Ιούνη.

«Είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε να υπογραφεί ικανοποιητική κλαδική ΣΣΕ. Εάν και στις 30 του μηνός δε βγει τίποτα εμείς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις», τόνισε στον «Ρ», αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Λιαπάτης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών συνδικάτων και Ομοσπονδιών, για την ανάδειξη του χαρακτήρα της επίθεσης και τη δημιουργία πυρήνων αγωνιστικής συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων σε τόπους δουλειάς και γειτονιές.

Χτες, έγινε η Γενική Συνέλευση του κλαδικού Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Αττικής.

Προχτές, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου πραγματοποίησε ανοιχτή σύσκεψη στην Αθήνα. Συμμετείχαν εργαζόμενοι απ' όλους τους κλάδους, όπως Λιθογράφοι, εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, τους Χαρτεργάτες, καθώς και επιχειρησιακά σωματεία, όπως της SOFTEX, της ACS (κυτιοποιία) κλπ. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, την Κυριακή 20 Ιούνη, στις 9.30 π.μ., καλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όρ.).

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε γενική συνέλευση την Κυριακή 20 Ιούνη, στις 10 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ