Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Αμεση απάντηση του εργατόκοσμου και της νεολαίας με τα χτεσινά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη
«Σύγχρονοι σκλάβοι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας δε θα γίνουμε». Αυτός ήταν ο άμεσος, μαχητικός αντίλογος του εργατόκοσμου της Αθήνας και του Πειραιά, στη βαρβαρότητα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι μεγαλοεργοδότες, όπως εκφράστηκε και με το προχτεσινό προεδρικό διάταγμα.

Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι από όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ διαδήλωσαν χτες το απόγευμα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για ξεσηκωμό. Μετά τις 7 το απόγευμα, η Ομόνοια άρχισε να γεμίζει με κόσμο από κάθε γωνιά της πόλης.

Σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση, η λύση είναι ο δοκιμασμένος δρόμος του αγώνα με περιεχόμενο τις σύγχρονες ανάγκες μας, αγώνας που θα συνδυάζει τα κλαδικά αιτήματα με τα γενικά, με στόχο την πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, τόνισε ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου. «Αποφάσισαν να μας καταντήσουν σύγχρονους δούλους για να διαιωνίσουν την εκμετάλλευση του εργάτη», σημείωσε ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Ο Κώστας Λιαπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών είπε πως «η ηγεσία της ΓΣΕΕ καθυστερεί να προκηρύξει απεργία για να κυριαρχήσει στους εργαζόμενους η απογοήτευση». «Η ΓΣΕΕ ψέλλισε ότι τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματικά», σημείωσε η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, καλώντας σε οργάνωση όλων των δυνάμεων.

«Πάνω από 6.000» έδινε η Αστυνομία, «πάνω από 3.000» είπε το MEGA, αλλά η πορεία κάλυπτε ολόκληρη τη Σταδίου
«Πάνω από 6.000» έδινε η Αστυνομία, «πάνω από 3.000» είπε το MEGA, αλλά η πορεία κάλυπτε ολόκληρη τη Σταδίου
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, μέτωπο λαέ για την εξουσία» και «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν προς τη Βουλή. Εξω από τα γραφεία του ΣΕΒ τα συνθήματα δυνάμωσαν: «Οι επιχειρήσεις ανήκουν στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».

Στη Θεσσαλονίκη

Την απόφασή τους να εμποδίσουν το έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, να αποδείξουν ότι μπορούν να σαρώσουν το σάπιο σύστημα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας που γυρίζει τους εργάτες στο μεσαίωνα, διαδήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι που χτες το βράδυ συμμετείχαν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, ΕΒΕ και φοιτητές, αντάμωσαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου, απαίτησαν την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. «Εχουμε χρέος να το κάνουμε για μας και τα παιδιά μας. Με αντίσταση να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις μας. Με αντεπίθεση να τις διευρύνουμε. Να ανοίξουμε το δρόμο για άλλο δρόμο ανάπτυξης», είπε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γ. Παπαεπαμεινώνδας, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων. Στη συγκέντρωση μαζικά συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών, με το δικό τους πανό, ενώ από το βήμα, χαιρέτισε η εκπρόσωπός τους Β. Σταλένη.

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Μαχητικά συλλαλητήρια με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας έγιναν χτες το βράδυ, σε Κατερίνη, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα και Σέρρες.

Σήμερα Παρασκευή, πικετοφορίες, προγραμματίζονται στις 8 το βράδυ στις κεντρικές πλατείες της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Στην Ξάνθη, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ., πλατιά σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Ξανθίππειον» και τη Δευτέρα 21 Ιούνη προγραμματίζει νέο συλλαλητήριο στις 7.30 μ.μ.,στην κεντρική Πλατεία.

Στο Ηράκλειο

Σε μαχητική και δυναμική κινητοποίηση εξελίχθηκε η χτεσινή μαζική σύσκεψη της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, με θέμα την οργάνωση και την προετοιμασία για την απεργία στις 23 του Ιούνη. Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και μετά από συζήτηση που αναπτύχθηκε, ακολούθησε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική λαϊκή απάντηση στην κυβερνητική απάτη της «δίκαιης ανάπτυξης»(2017-09-22 00:00:00.0)
Νομαρχιακή σύσκεψη για τις Συλλογικές Συμβάσεις(2016-07-26 00:00:00.0)
Δράσεις συνδικάτων και φορέων(2014-01-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες για την Παιδεία(2006-12-13 00:00:00.0)
Από την Κρήτη ως τη Λήμνο(2002-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ