Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΤΙ-ΕΣ
Διεκδικούν τον ιδρώτα τους

Πορεία διαμαρτυρίας από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μέχρι τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας ΝΤΙ - ΕΣ, συνεχίζοντας τον αγώνα για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εταιρεία, ύψους 550.000 ευρώ. Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται από την πρώτη ώρα το ΚΚΕ, βουλευτές του οποίου έφεραν το θέμα στη Βουλή για δεύτερη φορά.

Οι εργαζόμενοι δούλευαν στο έργο της παράκαμψης Παραλίμνης στα Γιαννιτσά Πέλλας. Η κατασκευάστρια εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Περιφέρεια της οφείλει χρήματα και σταμάτησε το έργο χωρίς να το ολοκληρώσει και χωρίς να καταβάλει τα δεδουλευμένα που όφειλε στους εργαζόμενους από το 2009. Η Περιφέρεια επικαλείται ότι έχει πληρώσει όλες τις οφειλές της προς την ΝΤΙ - ΕΣ. Στο μεταξύ, υπάρχει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Γιαννιτσών για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης στο επίπεδο των 300.000 ευρώ για να διασφαλιστούν οι μισθοί των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, που έχουν μετατραπεί σε μπαλάκι ανάμεσα στην εταιρεία και την Περιφέρεια, απαιτούν εδώ και τώρα να βρεθεί λύση και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΝΤΙ ΕΣ κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Σημειώνουν ότι «για την κατάσταση αυτή ευθύνονται διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και η ΕΕ γιατί με την πολιτική ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας ενισχύουν την προκλητική αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Ετσι εξασφαλίζονται μέσω κρατικών δαπανών τα κέρδη των εργοδοτών και συγχρόνως η μαζική ανεργία και εξαθλίωση για το λαό και τους εργαζομένους». Και ερωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρεία ΝΤΙ - ΕΣ ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ