Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΝΤΟΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ: «Χρυσή λίστα με 3.700 μεγαλοοφειλέτες του Δημόσιου βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου (...) αθροιστικά το σύνολο των οφειλών και των 3.700 πλησιάζει τα 10 δισ. ευρώ ποσό που θα μπορούσε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 4,2% του ΑΕΠ. Βέβαια επειδή στην λίστα περιέχεται ο ΟΣΕ και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές γεννάται το ερώτημα αν είναι δυνατόν και μέχρι ποιου ύψους να εισπραχθούν οι οφειλές αυτές (...) τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο υπολογίζονται στα 34 δισ. ευρώ (...) Από αυτή την τεράστια πίτα στα κρατικά ταμεία υπολογίζονται ότι μπορούν να εισρεύσουν περί τα 8 με 9 δισ. ευρώ, αφού για τα υπόλοιπα 25 με 26 δισ. ευρώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να εισπραχθούν. Μόνο ΟΣΕ, Ολυμπιακή και Δήμοι χρωστούν στο Δημόσιο 3 δισ. ευρώ, ενώ στα 10 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι οφειλές των εταιρειών που έχουν κηρύξει πτώχευση» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΕΣΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΝΕΨΟΥΝ: «Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους κατοίκους της Ρόδου που με ιδιαίτερα φιλόξενο πνεύμα υποδέχθηκαν το κρουαζιερόπλοιο Zenith και βοήθησαν να αποτραπεί πιθανός αποκλεισμός του λιμανιού. Δίνετε, δίνουν το παράδειγμα σε όλους μας» (η δήλωση του υπουργού Πολιτισμού / ΑΠΕ).

ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: «Η κ. Ατκινσον σημείωσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα ανταγωνιστικότητας το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τόνισε ότι το οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα αλλάξει, αφού θα τερματισθούν διάφοροι περιορισμοί στη λειτουργία του εμπορίου, θα ανοίξουν επαγγέλματα και θα υπάρξει περισσότερη ανταγωνιστικότητα, ενώ και οι εξελίξεις στον δημόσιο τομέα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ιδιωτικό» (η εκπρόσωπος του ΔΝΤ / ΑΠΕ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ