Σάββατο 22 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπευθυνότητα απέναντι στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας

Χαιρετίζει τους «επενδυτές», πιέζει για νέες ανατροπές και στηρίζει επί της ουσίας κυβερνητικές επιλογές που καταψηφίζει δημαγωγικά στη Βουλή

Τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την Cosco, με ό,τι αυτές συνεπάγονται για τα εργασιακά δικαιώματα και την εκχώρηση στρατηγικής σημασίας υποδομών στο μονοπωλιακό κεφάλαιο, χαιρέτισε ο Αντ. Σαμαράς, ενώ επιχείρησε να στείλει μήνυμα στήριξης σε τέτοιες «επενδύσεις».

Στη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε χτες στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της COSCO Γουέι Τζιαφού καλωσόρισε «τις κινεζικές επενδύσεις και την απόφαση της κυβέρνησης της Κίνας για τέτοιες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα». Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές για την «αλλαγή στάσης» της κυβέρνησης, η οποία στο παρελθόν αντιτάχθηκε δημαγωγικά στην έλευση της Cosco.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κινέζικης πολυεθνικής ευχαρίστησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γιατί - όπως είπε - «είναι το κόμμα που έφερε την κινεζική εταιρεία στην Ελλάδα», ενώ ευχαρίστησε και τον φίλο του - όπως είπε - Κ. Καραμανλή. «Δεν ξεχνώ την ιστορία και τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στην επένδυση της εταιρείας», επισήμανε ο Γ. Τζιαφού.

Γενικότερα, ο Αντ. Σαμαράς προχωρά σε μια επίδειξη συνέπειας και «υπευθυνότητας» απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου, βάζοντας πιο γερές πλάτες για την υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να απαντήσει στην κριτική που δέχεται από διάφορες πλευρές για το δημαγωγικό «όχι» στο μνημόνιο με την τρόικα (ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ).

«Εργαλείο», για να συμμετέχει πιο δυναμικά η ΝΔ στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το μνημόνιο αποτελεί η «Ομάδα παρακολούθησης του προγράμματος που συνοδεύει τη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», που συγκροτήθηκε στη Ρηγίλλης με χθεσινή απόφαση του Α. Σαμαρά. Σκοπός της ομάδας, σύμφωνα με την απόφαση, είναι και «η υποβολή προτάσεων οικονομικής πολιτικής προς την ηγεσία του κόμματος, με στόχο την ταχύτερη έξοδο από την κρίση».

Στηρίζει επί της ουσίας και τον «Καλλικράτη»

Σε ό,τι αφορά τον «Καλλικράτη», η κυβέρνηση, από τη μια, ρίχνει «αντιπολιτευτικές κορόνες» και, από την άλλη, διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει το «θεσμό» στην πράξη, παρόλο που θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

«Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για να πετύχει ένας θεσμός, ο οποίος ξεκινά από την αρχή μέσα σε πολύ - πολύ δύσκολες συνθήκες, γιατί αν δεν πετύχει, πολύ απλά θα την πληρώσουμε όλοι μας», είπε χαρακτηριστικά (στην ΕΡΑ) ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών Χρ. Ζώης, θεωρώντας βέβαιο ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

«Θα έπρεπε αυτή η μεταρρύθμιση να ξεκινά με προίκα. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι εφικτό αυτήν την περίοδο», συμπλήρωσε, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί ότι η αντίθεση της ΝΔ αποσκοπεί στην ψηφοθηρία και τον προσεταιρισμό των «διαφωνιών» τοπικών φορέων σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ