Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Καταθέτουν οι πρώην υπουργοί της ΝΔ

Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Βουλγαράκης, αλλά και ο Γ. Αγγέλου στη χτεσινή συνεδρίαση

Mε τις καταθέσεις των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Βουλγαράκη, καθώς και του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γ. Αγγέλου, συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ασχολείται με την διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου.

Με υπόμνημα που κατέθεσε ο Γ. Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για την υπόθεση, αφού τα θέματα της δημόσιας περιουσίας είχαν ανατεθεί από τον πρωθυπουργό αποκλειστικά στους υφυπουργούς, οι οποίοι και υπέγραφαν τις σχετικές αποφάσεις, όπως αυτές για την ανταλλαγή δημόσιων εκτάσεων σε αντάλλαγμα της κυριότητας της Λίμνης Βιστωνίδας που διεκδικούσε η Μονή Βατοπεδίου.

Με την σειρά του, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης κατέθεσε έγγραφο - απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου από τις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με το οποίο - κατά τον Γ. Βουλγαράκη - προκύπτει ότι η δημόσια έκταση που δόθηκε στη Μονή Βατοπεδίου στην περιοχή της Ουρανούπολης στη Χαλκιδική δεν ήταν χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικός χώρος. Επίσης, κατέθεσε αντίγραφα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς και της συζύγου του, το «πόθεν έσχες» και τα συμβόλαια που έχει υπογράψει η σύζυγός του για λογαριασμό της Μονής Βατοπεδίου.

Ο Γ. Αγγέλου στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα όσα διερευνά η Εξεταστική Επιτροπή και είπε ότι η κλήτευσή του «προφανώς γίνεται με αφορμή την αναφορά του ονόματός μου από πρόσωπα που εξετάστηκαν από την Επιτροπή». Είπε ότι δεν έγινε καμία παρέμβαση των μοναχών του Βατοπεδίου στον ίδιο προκειμένου να προωθηθούν οι ανταλλαγές και επίσης ούτε ο ίδιος έκανε προς οποιονδήποτε οποιαδήποτε ενέργεια.

Σχετικά με τα όσα κατέθεσε ο πρώην υπουργός Π. Δούκας, ότι υπήρξε παρέμβαση Αγγέλου προκειμένου να προωθηθεί η υπόθεση των ανταλλαγών, είπε: «σε μια συνηθισμένη τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον τότε υφυπουργό Π. Δούκα, του ανέφερα την ύπαρξη επιστολής φορέων της Ξάνθης που διεκδικούσαν την Λίμνη Βιστωνίδα και του είπα απλώς ότι "υπάρχει και μια επιστολή των φορέων της Ξάνθης, εάν δεν την έχεις, δει, δες την". Πέρα από αυτό, είπε, δεν είχα καμία άλλη εμπλοκή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραπέμπονται 14 άτομα για το Βατοπέδι(2013-10-08 00:00:00.0)
Δεν βλέπει σκάνδαλο και ο Βουλγαράκης(2010-10-01 00:00:00.0)
Τρεις πρώην υπουργούς «έδειξε» ο Αρσένιος(2009-03-11 00:00:00.0)
Κατέθεσαν οι μοναχοί της Μονής(2009-03-06 00:00:00.0)
«Δείχνει» Ρουσόπουλο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης(2008-11-07 00:00:00.0)
Οχυρώνεται στη «νομιμότητα» των αποφάσεών της(2008-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ