Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναζωπύρωση των εσωκομματικών τριβών

Προειδοποιήσεις Σαμαρά για τη στάση Μπακογιάννη με αφορμή τη συνεδρίαση της ΚΕ

Εσωκομματικές τριβές, στις οποίες μερίδα του Τύπου έδωσε τη διάσταση επικείμενης ρήξης, προκάλεσε στη ΝΔ η γνωστοποίηση της πρόθεσης της Ντ. Μπακογιάννη να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που συγκαλείται την Κυριακή για να εγκρίνει τις καταστατικές αλλαγές που εισηγείται ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς.

Η «ανταλλαγή πυρών» ανάμεσα στο επιτελείο της Ντ. Μπακογιάννη και αυτό της ηγεσίας της ΝΔ ξεκίνησε όταν απ' την πλευρά της πρώτης χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση αυτή ως «κατώτερη των περιστάσεων» και ως μια «διαδικασία που επαναφέρει το κόμμα στην εσωστρέφεια». Για «προκλητική απαξίωση των κομματικών διαδικασιών», έκαναν λόγο κύκλοι της Ρηγίλλης και τόνιζαν ότι η συμμετοχή σε κομματικές διαδικασίες είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους.

Στην Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε και προσωπικά ο Αντ. Σαμαράς χτες βράδυ μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της Κοζάνης. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο, δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα. Εχουμε, για το καλό του τόπου, πολλή δουλειά μπροστά μας, για να μας κρατάνε πίσω τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές. Αλλωστε, η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία "νομής" κομματικής εξουσίας (...) Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος».

Ακόμα, ο Α. Σαμαράς υποσχέθηκε πως το Συνέδριο του κόμματος «θα καθαρίσει την παράταξη απ' ό,τι την πλήγωσε. Θα απαλλάξει το Κόμμα - όπως το έχω υποσχεθεί - από τα "βαρίδια" του». Κατά τα άλλα, ο Α. Σαμαράς έκανε λόγο για «πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης», αποδίδοντας σε «γκάφες, αυτοκαταστροφική μανία, παλινωδίες, αβουλία, καθυστερήσεις» την αύξηση του κόστους δανεισμού.

Στο μεταξύ, χτες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο «ΑΛΤΕΡ» πρότεινε τη διενέργεια μιας συζήτησης του προέδρου της ΝΔ και των στελεχών της ΝΔ με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ με θέμα «το μέλλον της παράταξης». Οπως είπε: «Πρέπει να καταλάβουν στη ΝΔ ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη παράταξη (...) να καθίσουμε και να συζητήσουμε υπό την προεδρία του αρχαιοτέρου τη τάξη, του επιτίμου προέδρου κ. Μητσοτάκη, για το μέλλον της παράταξης χωρίς να αμφισβητείται ο ρόλος του καθενός μέσα από αυτή τη συζήτηση».

Για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε, «δεν υπάρχει η πολυτέλεια να παραμερίζονται και να απομακρύνονται από το τραπέζι των αποφάσεων στελέχη του βεληνεκούς της κ. Μπακογιάννη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ