Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Χρεώνει «άστοχους χειρισμούς» στην κυβέρνηση

Την ώρα που σαρώνονται τα τελευταία δικαιώματα, στελέχη του χώρου ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση «δεν έχει σχέδιο»

«Αστοχους και αντιφατικούς χειρισμούς», αλλά και «λάθη» προσάπτει στην κυβέρνηση ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εξωραΐζοντας το ταξικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτη, αυτό που χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν η επιθετικότητα εναντίον των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αλλά «οι άστοχοι και αντιφατικοί χειρισμοί» που έφεραν «επί θύραις» την «προσφυγή στο ΔΝΤ».

Για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «η κυβέρνηση δε διαθέτει κανένα σχέδιο, καμιά πρόταση αλλαγής του σημερινού ευρωπαϊκού πλαισίου που θα περιορίζουν τη δράση των κερδοσκοπικών αγορών. Μια τέτοια, άλλωστε, προοπτική είναι και η μόνη που εγγυάται την ευρωπαϊκή συνοχή»!

Αυτά την ώρα που το κυβερνητικό σχέδιο, απότοκο των αξιώσεων του μεγάλου κεφαλαίου και των ευρωενωσιακών δεσμεύσεων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, απειλώντας με κατεδάφιση όσα απ' τα εργασιακά - λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει όρθια. Για τον ΣΥΝ ωστόσο προέχει η διασφάλιση της ευρωενωσιακής «συνοχής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, με χτεσινή του δήλωση, επέκρινε τα κυβερνητικά πακέτα μέτρων για το λόγο ότι οδηγούν την οικονομία στην ύφεση και δίνουν «τη χαριστική βολή στο παραγωγικό και βιομηχανικό δυναμικό» της χώρας, για να συμπεράνει ότι «ζούμε την πλήρη αποτυχία και παταγώδη χρεοκοπία μιας αδίστακτα νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, που έχει παραδώσει τη χώρα, χωρίς καμιά αντίσταση, στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και τους κυρίαρχους της ΕΕ».

Στο μεταξύ, η ευρωενωσιακή συμφωνία «βοήθειας» της Ελλάδας φαίνεται να μονοπωλεί την ευρωκοινοβουλευτική δραστηριότητα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Αφού αρχικά κατέθεσε δύο Ερωτήσεις με τις οποίες έθετε ζήτημα «νομιμότητας» της συμφωνίας, καθώς η αναφορά της στο ΔΝΤ «παραβιάζει» τις «συνθήκες» της ΕΕ, χτες επανήλθε και με νέα του Ερώτηση ζητά διευκρινίσεις επί της απόφασης αυτής, καθώς, όπως αναφέρει, «αφήνει πολλά ερωτηματικά» ως προς τη διαδικασία αποδέσμευσης του δανείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ