Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρέει το ρευστό στους επιχειρηματίες

Δισ. ευρώ και νέα προνόμια στους «επενδυτές», συμπληρωματικά στα αντιλαϊκά μέτρα

«Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη μετά τη συνάντησή της χτες με τον πρωθυπουργό. Η υπουργός δήλωσε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος απορρόφησης του 15% των κονδυλίων για το 2010, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση εργάζεται αποτελεσματικά, για να διοχετεύσει δισεκατομμύρια ευρώ στους «επενδυτές», στο όνομα της «ανάπτυξης» της οικονομίας, την ίδια ώρα που απομυζά ανελέητα τα πορτοφόλια των λαϊκών νοικοκυριών με τα μέτρα της.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι «ολοκληρώνονται οι αξιολογήσεις για την α' φάση των προγραμμάτων γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ ξεκινάει και η β' φάση των προγραμμάτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ και τη στήριξη του μεταποιητικού κλάδου».

Μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, θα γίνουν ανακοινώσεις για τα προγράμματα σχετικά με την ψηφιακή σύγκλιση και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ προωθούνται και τα προγράμματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Την επόμενη βδομάδα, θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και το νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων και οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ