Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Στον Καιάδα ο 14ος μισθός

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της κατάργησής του άφησε και χτες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών

Ορθάνοιχτο άφησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο να καταργηθεί ο 14ος μισθός. Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Α. Τσίπρα, απέφυγε να πει ότι η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο. Αρκέστηκε στις γνωστές τρομοκρατικές κορόνες της κυβέρνησης ότι η χώρα «χρωστάει 300 δισ. ευρώ και δεν μπορεί να ζει με δανεικά».

Την αντιλαϊκή επέλαση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων που έχουν απομείνει, ο υπουργός την χαρακτήρισε «κοινωνική ευθύνη για να μπορέσουμε η χώρα να μην πάει στον τοίχο». Η μόνη έμμεση αναφορά στις περικοπές στο Δημόσιο ήταν η αποστροφή του ότι από τα 10 δισ. ευρώ που θα μειωθεί φέτος το έλλειμμα, το κομμάτι που αναλογεί στην εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο είναι λιγότερο από το 10%, κάτω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι υπάρχουν παθογένειες στο δημόσιο τομέα, οι οποίες δεν οφείλονται στις διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων, που υποτάσσουν το Δημόσιο στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά έχουν να κάνουν με αποδοχές «οι οποίες είναι εντελώς άνισες μεταξύ υπαλλήλων και εξελίσσονται με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές υπηρεσίες που προσφέρει ο δημόσιος τομέας στους Ελληνες πολίτες».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε προκλητικά ότι η άγρια επίθεση κατά των λαϊκών κατακτήσεων γίνεται για να προστατευθεί η ελληνική οικονομία και η εθνική κυριαρχία και για να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι. Δεν παρέλειψε, τέλος, να επικαλεστεί τις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, για να ισχυριστεί ότι «ο απλός πολίτης» στηρίζει την κυβέρνηση και «δέχεται να κάνει θυσίες». Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης από ό,τι είχε πριν από τρεις μήνες όταν κέρδισε τις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ