Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μελετά νέες μισθολογικές περικοπές

Επανεξετάζεται το πετσόκομμα του 14ου μισθού, καθώς και η μείωση δώρων και επιδομάτων

Το σενάριο της περικοπής του 14ου μισθού φαίνεται να ξαναζεσταίνουν οικονομικά επιτελεία μέσα κι έξω από τη χώρα, σαν μέτρο ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του αντιδραστικού συμφώνου σταθερότητας, μετά και την άτυπη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη.

Το θέμα του 14ου μισθού άφησε, ουσιαστικά, χτες ανοιχτό και η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η Λ. Κατσέλη, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωματικών μέτρων και περικοπής του 14ου μισθού, δήλωσε: «Θα ληφθούν και επιπλέον μέτρα εφόσον χρειαστεί. Εγώ πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί. Η κυβέρνηση εμμένει στην πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων, το θέμα του 14ου μισθού επανεξετάζεται, ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο, μέχρι να φτάσουμε σε μια τέτοια απόφαση, να προηγηθούν επιλογές όπως η περικοπή του δώρου του Πάσχα ή η μείωση κατά 50% του επιδόματος αδείας το καλοκαίρι. Το βέβαιο είναι ότι η παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προγράμματος Σταθεροποίησης θα είναι συνεχής και άμεση θα είναι η αντίδραση, όταν κάποιοι από τους στόχους δεν υλοποιούνται, με βάση το χρονοδιάγραμμα που θα καταθέσει στα μέσα του επόμενου μήνα η κυβέρνηση στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ