Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

«...ΚΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ»: «Η κατά μάζας προσέλευση πολιτών μαρτυρεί (...) ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, οι δύο μεγάλες παρατάξεις (...) είναι πολιτικά και ιδεολογικά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία, η ιστορικότητά τους είναι δεδομένη και διαθέτουν ευρύτατη λαϊκή βάση με συνειδητοποιημένους πολίτες» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ: «Τώρα η κυβέρνηση θα έχει απέναντί της ισχυρό σύμμαχο σε ό,τι σωστό και αντίπαλο ακατάβλητο σε ό,τι μπορεί να οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση και παράλυση. Τώρα "δεν είμαστε πια αντίπαλοι, μας ενώνουν οι μεγάλες προσδοκίες" είναι η μεγάλη πρόκληση για το ισχυρό, αναβαπτισμένο στο λαό, κόμμα της Νέας Δημοκρατίας» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ: «Ελπίδα όλων είναι πως ο κ. Σαμαράς θα ασκήσει μια αυστηρή αντιπολίτευση, αλλά θα συνδράμει παράλληλα την κυβέρνηση σε ορισμένους μεγάλους εθνικούς στόχους, στους οποίους μπορεί να συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα (...) Ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, όλοι θα πρέπει να εύχονται να επιτύχει στο δύσκολο έργο του» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ «ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»: «Ο πρωθυπουργός (...) επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι τα θέματα που θα απασχολήσουν τον διάλογο μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, αλλά και κοινωνικών εταίρων είναι: αλλαγές στο κράτος, στη φορολογία και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών (...) στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία και στην Υγεία (...) Προειδοποίησε ότι ορισμένοι (...) ενδέχεται να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή και να την υπονομεύσουν. Αυτούς, είπε, "θα τους αφήσουμε πίσω (...) δεν θα γίνουμε όμηροι κανενός συμφέροντος"» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΕΛΑ ΝΤΕ... «Αν πράγματι είναι τόσο ζοφερή η κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, γιατί δεν αρχίζει εδώ και τώρα η εφαρμογή αυτονόητων μέτρων, για τα οποία δεν χρειάζεται κανένας απολύτως διάλογος, αλλά μόνο πολιτική βούληση; Χρειάζεται διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί βεβαίωσης και είσπραξης των εισφορών; Ούτε και για την είσπραξη των βεβαιωμένων εισφορών χρειάζεται διάλογος» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ