Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αιμοδότης του ΚΚΕ η ανιδιοτελής προσφορά χιλιάδων αγωνιστών

Στη λιτή εκδήλωση μίλησε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
Τα εγκαίνια των νέων, ιδιόκτητων γραφείων της πραγματοποίησε χτες το βράδυ η ΚΟ Δραπετσώνας του ΚΚΕ, συνδυάζοντας αυτήν την κορυφαία στιγμή με την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Τα κομματικά γραφεία στεγάζονται πλέον στο πατρικό σπίτι του συντρόφου Νίκανδρου Κεπέση, ο οποίος κληροδότησε το σπίτι του, στην οδό Πόντου 46, στο ΚΚΕ. Στη λιτή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος, την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλους, παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ και η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Σοφιανός έκανε εκτενή αναφορά στην ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων που πάλεψαν μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και το μήνυμα που αντανακλά αυτή η προσφορά στο σήμερα, δεμένη και με την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Διδασκόμαστε από την προσφορά τόσων χιλιάδων μαχητών που πέρασαν από τις γραμμές του Κόμματος και έδωσαν τις σημαντικότερες μάχες όλης της πρόσφατης ιστορίας του τόπου μας. Μας δίνει τη δυνατότητα, βλέποντας πίσω, να γινόμαστε πιο σίγουροι για το βηματισμό που κάνουμε σήμερα. Εχει όμως και μια ακόμα αξία ο συμβολισμός των σημερινών εγκαινίων και η νέα αρχή της δουλειάς του Κόμματος στη Δραπετσώνα από αυτά τα γραφεία: Δείχνει τη δύναμη που έχει η προσφορά των αγωνιστών, των μελών, των φίλων του ΚΚΕ στο Κόμμα. Και η οικονομική προσφορά. Σε καιρούς που είναι γνωστό σε όλους ότι όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται, σε καιρούς που κυριαρχούν η εξαχρείωση, η εξαγορά, η χειραγώγηση κομμάτων, βουλευτών και πολιτικών από τα μεγάλα συμφέροντα, έχει μεγάλη σημασία το Κόμμα να στηρίζεται, να ακουμπάει και να αποκτάει οικονομική δύναμη από τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους του, συνολικά το λαό.

Στις συνθήκες που σήμερα διεξάγεται η ταξική πάλη, όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία να βασίζεται η οικονομική δυνατότητα του ΚΚΕ στην προσφορά των μελών, των φίλων του, των στελεχών του. Στη δουλειά που κάνουν όλα τα στελέχη του Κόμματος, στα χρήματα που το Κόμμα εισπράττει από όλες τις θέσεις που βρίσκονται στελέχη του, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε σήμερα, σε καιρούς δύσκολους, να μπορούμε να έχουμε εφημερίδα καθημερινά, να μπορούμε να έχουμε τηλεόραση και ραδιόφωνο, να μπορούμε να έχουμε εκδοτικό και να βγαίνει σύγχρονο πολιτικό βιβλίο, αλλά και να βγαίνει το βιβλίο του μαρξισμού - λενινισμού, που μόνο από το δικό μας εκδοτικό βγαίνει.

Να μπορεί, δηλαδή, το Κόμμα να στέκεται γερά στα πόδια του, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες. Να ανταποκριθεί, δηλαδή, στις σύγχρονες απαιτήσεις να μπει μπροστά ο λαός και να εναντιωθεί στην πολιτική που δυο μήνες μετά την πρόσφατη εναλλαγή στη διακυβέρνηση έδειξε καθαρά το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, με την επίθεση στο Ασφαλιστικό, με την επίθεση στο εισόδημα, με την κοροϊδία του 1,5% "αύξηση", με τη γενικευμένη επίθεση σε όλα τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νιώθουμε περήφανοι για το Κόμμα μας και τη στάση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο»(2022-03-23 00:00:00.0)
Μεγάλο κύμα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο(2020-09-01 00:00:00.0)
Δίνουν μαχητική απάντηση στο πρόστιμο σε βάρος του Κόμματος και τον απαράδεκτο νόμο(2020-08-13 00:00:00.0)
Εγκαίνια στα νέα γραφεία(2009-12-01 00:00:00.0)
Εγκαίνια στα νέα γραφεία(2009-11-28 00:00:00.0)
Αέρας αισιοδοξίας από την πρώτη μέρα(2006-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ