Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κόλπα κεφαλαίου - κυβέρνησης...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ του πρωθυπουργού τα 400 ευρώ που δίνει ως έκτακτο επίδομα στους χαμηλόμισθους και πήγε να μιλήσει στη Βουλή για να το ...πανηγυρίσει.

Ε, πώς να το κάνουμε 200 ευρώ το εξάμηνο, δηλαδή 33 και κάτι ευρώ το μήνα είναι ...παροχή! Τουλάχιστον σύμφωνα με τα ήθη της νέας κυβέρνησης.

Και γι' αυτά πρέπει να πούμε κι «ευχαριστώ» στον πρόεδρο του ΣΕΒ, στους εφοπλιστές και σε όσους «φραγκάτους» αποφάσισαν να ανοίξουν το πορτοφόλι τους για τους φτωχούς της χώρας.

Αυτό θα πει αλληλεγγύη, ανθρωπιά και «κοινωνική συνοχή». Αυτό ...και όσα θα ακολουθήσουν. Γιατί - το ξέρουμε καλά - αυτοί δε δίνουν τίποτε αν δεν πρόκειται να πάρουν πολύ περισσότερα.

«Επένδυσαν», λοιπόν, στο φιλολαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης, ακριβώς γιατί ξέρουν ότι τους ετοιμάζει εκείνα που θέλουν. Μείωση φορολογίας, Ασφαλιστικό, διάλυση εργασιακών σχέσεων και όσα άλλα προβλέπει το πρόγραμμα των Βρυξελλών.

Ετσι, λοιπόν, αν η κυβέρνηση και το κεφάλαιο αποφάσισαν να ντυθούν... Αγιοι Βασίληδες, είναι πρόβλημά τους. Ο ελληνικός λαός - δυστυχώς γι' αυτούς - δεν «τσιμπάει» από χριστουγεννιάτικο «μάρκετινγκ».

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, εκτός από τους βιομήχανους πρόθυμη να δώσει λεφτά είναι και ...η εκκλησία! Πολύ ευχαρίστως δέχτηκε η Ιερά Σύνοδος να δώσει «έκτακτη εισφορά» για την ακίνητη περιουσία της!

Και μόνο αυτό αρκεί, για να υποψιάσει ακόμη και τον πλέον καλόπιστο πως ...περίεργα πράγματα συμβαίνουν.

Εμείς, δηλαδή, τι να πιστέψουμε; Οτι όπου υπάρχουν μεγαλοσχήμονες ...βλέπουν Παπανδρέου και ξηλώνονται; Δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν;

Είναι παραπάνω από προφανές ότι ένα θέατρο παίζεται με πολλούς πρωταγωνιστές και κομπάρσους.

Και ο στόχος δεν είναι άλλος παρά να πειστεί ο λαός να ...δώσει ό,τι του ζητήσουν, όποτε του το ζητήσουν, ενόψει κρίσης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Μόνο που στην περίπτωση αυτή η πληρωμή θα είναι πραγματική και όχι προσχηματική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ